Fiskegrateng
600 g fiskefilet
3 ts provancekrydder
2 ss eddik
50 g smør
3 ss hvetemel
4 dl melk
Salt og pepper
1/4 - 1/2 ts revet muskatnøtt
1 - 2 ts finrevet appelsinskall
1 ss dijonsennep
100 g revet parmesan
3 egg
50 g strøkavring
Sett ovnen på 200 grader
Kok fisken i godt saltet vann tilsatt provancekrydderet og eddik i 5-7 minutter, eller til fisken er kokt. La fisken renne av seg i et dørslag.
Smelt smøret i en liten gryte, rør inn melet, tilsett melka og kok opp. La det hele småkoke i 3-5 minutter. Tilsett pepper, salt, muskat, appelsinskall, sennep og halvparten av parmesanen. La kjølne. Pisk inn eggene. Ha fisken i en ildfast form og hell over sausen. Strø over resten av parmesanen, deretter brødsmulene. Stek i ovnene i ca 40 minutter.
1 kommentar:
Oi, betyr dette at jeg er sein til middag? Jeg er straks på vei hjem :*
Legg inn en kommentar