Det som er viktig å huske på med denne oppskriften av blandningen ikke blir så fast som andre gnocchioppskrifter- Pass derfor på å ha et lett meldryss på bakebordet, og sørg hele tiden for å ha mel på fingertuppene mens du former gnocchiene
Krydret gulrot og fetagnocchi
1 kg gulrot, skåret i store stykker
200 g fetaost, smuldret
280 g hvetemel
1/4 ts revet muskatnøtt
1/4 ts garam masala
1 egg, lett sammenvispet
Myntefløtesaus
30 g smør
2 fedd hvitløk, knust
2 vårløk i skover
21/2 dl kremfløte
2 ss frisl mynte, strimlet
Kok gulroten til den er mør. Sil av og la dem avkjøle seg før du har dem i kjøkkenmaskinen. Mens maskinen går blander du inn fetaosten. La maskinen gå til det er blitt en jevn masse. Ha massen over i en bolle. Rør inn siktet mel, krydder og egget. Elt til en smidig deig
H a litt mel på fingertyppene. Ta 1 ts av blandingen av gangen, og form dem til flate rundinger, gjenta til du er tom for blanding. Kok opp en stor gryte med saltet vann. Ha den ferdige Gnocchien oppi og la dem koke i 2 minutter, eller til de flyter opp til overflaten, Legg Gnocchiene på varme serverings tallerkener med husleiv
Myntesausen tilberedes ved først å smelte smøret i en stekepanne. Så tilsettes hvitløk og vårløk. Stek over middelsvarme i tre minutter, eller til hvitløken er myk og gyllen. Tilsett kremfløte, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i tre minutter, eller til fløten tykner. Ta panna av pannen, rør inn mynte, og hell over gnocchien
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar