Etter en lang tur rundt omkringe i byen samt en ekspedisjon til parsellhagen ier det godt med en rein og enkel fiskemiddag før man skal starte på en ny uke.
Krydret sjøørret
600 g sjøøretfilet, uten skinn og bein
1 ts sesamolje
4 vårløk, renset og skåret i lengder på 3 cm
5 dl vann
1 3/4 dl eplesidereddik
1/2 dl sukker
En bit frisk ingefær på ca 2 cm, skrellet og skåret i tynne strimler
En sped stilk sitrongress på ca 10 cm, finhakket
4 stjerne anis
1 ts sichuanpepper
Nudler
Skjær fisken i 1 cm tykke skiver, og legg dem i et enkelt lag på et stort dypt fat ( ikke av metall)
Ha sesamolje og vårløk i en kjele på middelsvarme, og stek løken til den er mørkegrønn. Hell på 5 dl vann og bland inn eddik, sukker, ingefær, rød chili, sitrongress, stjerneanis og sichuanpepper. Kok opp og rør til sukkeret er oppløst. Hell deretter den varme vesken over fisken. La det hele stå å avkjøle seg.
Server med nudler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar