Lammekoteletter er blant de enkle ting i ivet man kan lage, men som man kan bruke et liv på å lage godt. Her gjelder det å følge med så man ikke ender opp med noen overstekte tørre beter med kjøtt. Det er i tillegg overraskende mange variasjoner man kan gjøre over noe som i prinsippet er så enkelt som å steike noe i panne.
lammekoteletter med salsa
1 liten agurk, hakket
2 ss finhakket rødløk
2 ss balsamicoedikk
1 ss exstra vergine olje
Ca 21/2 dl mynteblader
1 ss sukker
1 ss olje
12 små lammekoteletter
Salt og pepper
Ovnsstekte søtpoteter ( se egen oppskrift)
Salsa:
Bland agurk, rødløk, eddik og olivenolje i en liten bolle. Finhakk mynteblader, og når du er halvveis i hakkingen, drysser du sukker på dem. Ha mynte og sukker i bollen og rør det inn i salsaen.
Varm olje i en stekepanne, og stek lammekotelettene på den ene siden til de er gyldenbrune. Vend dem, og stek på den andre siden i 2-4 minutter, avhengig av hvor tykke de er. Ta pannen av varmen dryss salt og pepper på kotelettene og la dem hvile et par minutter.
Fordel kotelettene på fire tallerkener og legg litt salsa på hver kotelett. Server med ovnsstekte søtpoteter
Ovnsbakte søtpoteter
2 store , oransje søtpoteter
1 ss olje
Havsalt
Nymalt pepper
Skrell søtpotetene, og del dem i biter. Vend dem i oljen, og dryss rikelig med havsalt og pepper på.
Spre potetbitene i en liten langpanne, og stek dem i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, til de er brune og gjennomstekte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar