Jeg har skrevet om min fasinasjon for suppe tidligere. Suppe er en fantastisk rett, som stort sett smaker veldig godt. Suppe har dog i mitt hode en ting som taler mot den, men dette er ikke en liten ting. Suppe er stort sett høst og vintermat. Det er klart at det er noen unntak fra dette, rabarbrasuppe for eksempel er definitivt sommermat. Uansett mine fordommer står som vanelig for fall, for suppe er ikke en stedbunnen rett. I denne sammenheng betyr det at suppe er mer enn mat skapt for å varme frosne nordboere. Med kokos, mynte eller lime blir suppe et vår- og sommermåltid.
Kylling og kokossuppe
1 ts sesamolje
1 rød chili renset for frø og finhakket
2 kyllingbryst, skåret i tynne skiver på tvers
4 vårløk, renset og skåret i skiver på skrå
1 rød paprika, skåret i tynne skiver
1 liter kyllingkraft
4 dl hermetisk kokossmelk
1 ss fiskesaus
1 dl korianderblader, hakket
100 g sukkererter, skåret i biter
Limebåter
Salt og pepper
Stek chili og kylingkjøtt i sesamolje i en wok på middels varme, til kyllingkjøttet begynner å få farge. Ha i vårløk, paprika, kyllingkraft, kokosmelk. Limesaft og fiskesaus, og gi det et oppkok. Skru ned varmen, og la det småkoke i 10minutter.
Tilsett koriander og sukkererter rett før servering. Smak til med salt og pepper, og erver med limebåter til å presse over
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar