Sellerirot er en rot man ikke har alt for mye med å gjøre i motsetning til den mer kjente selleristangen. Her er det viktig å huske på at disse to ikke bør forveksles eller byttet om . Viss man gjør det så vil man fort oppdage at dette vil utgjøre en vesentlig forskjell i resultatet. I tillegg er det kanskje vært å nevne at sellerirot ikke er den vakreste av planter, men det er viktig å huske at under det knydrete ytre skjuler det seg fantastisk mye smak. Smak som løfter den ordinære pottestappa til nye høyder
Potetmos med selleri
1 kg poteter
1 sellerirot, skrelt
1 dl crème fraiche eller lettrømme
Salt og pepper
Revet muskatnøtt
Skjær poteter og selleri i mindre biter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet, tilsett crème fraiche og mos grønnsakene med potetstapper eller en stavmikser. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar