mandag, februar 01, 2010

Mant tager hva man haver, og ser hva man får

En rask liten pastarett på siden av ukemenyen i dag:


Mant tager hva man haver pasta

500 g Linguine ( eller spagetti, tagliatelle, gitarra eller hva du skulle finne i skapet)
250 g laks ( 2 stk frosne laksestykker)
100 g pancetta, delt opp i passe små stykker
1,5 ss smør
1 dl hvitvin
2 ss hakket persille
Maldon salt og grovmalt pepper

Kok opp en gryte med vann, tilsett riklig med salt ( ca en teskje til en liter med vann). Tilsett pastaen. Kok til pastaen er passe mør, eller det italienere kaller aldente. 

Mens vannet koker opp setter du på en plate og smelter smøret på medium varme. Legg fisken med skinnsiden ned, ha på godt med grovmalt pepper og passe med salt ( her bør du se an salt nivået i pancettaen).

Legg i pancettaen og la det hele surre under lokk til fisken er stekt, her er det igjen personlige preferanser som avgør når dette er.  Ta ut fisken, men la pancettaen liggge og hold panna på varmen. Hell i hvitvinen og reduser det hele ned til det halve.   

Mens sausen koker inn fjerner du skinnet på fisken og bryter den opp i en bolle. Når hvitvinen er kokt inn heller du denne, sammen med pancettaen over fisken i bollen og blander inn persillen.

Nå bør pastaen være kokt, og rent av. Bland sammen fisk/pancetta saus og pasta og server. Forhåpentlig vis så smaker det ( det synes jeg det gjorde, men det er med smaken osv osv)

1 kommentar:

Anonym sa...

Flott matblogg bjarne :):)
Kan ikke du ta med litt mat til oss på fredag? ;)

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...