søndag, februar 07, 2010

Hva kan man kalle en pai?

Til jul fikk Guri og jeg "Sølvskjeen" det stor oppslagsverket for det italienske kjøkkenet. Dette er en fantastisk kokebok, som inneholder oppskrifter fra de enkleste små ting, til absurd krevende. En av de lettere oppskriftene jeg  har snublet over i boka er denne "paien". Jeg er ikke helt sikker på om jeg vil kalle det en pai, den har veldig mange likhetstrekk med den spanske tortilla eller for den saks skyld en omelett.

Viss er der en ting detå stille slike spørsmål har  lært meg, så er det at italienere er hva man kan kalle ravende konservative når det kommer til mat. Dette har gitt oss det fantastiske Italienske kjøkkenet, men det har også gitt en del italienere grunnlag til å hevde at ingen kan lage denne maten enn dem. Eller mer riktig, det har gitt italieneren ( og da særlig italienske menn) grunnlag for at ingen kan gjøre dette så bra som dere mor. Så viss dette går under definisjonen av en pai i Italia, og ikke en omelett, så er det en pai uansett hva andre skulle mene. Uansett så er dette en enkel og grei oppskrift som smaker utmerket.

Pai med bacon og poteter
8 skiver bacon, grovhakket
1/2 løk, grovhakket
300 g poteter, i tynne staver
1 ss hvetemel
2 egg
3/4 dl melk
3 ss smør
Salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader. Bland bacon og løk i en stor bolle, ha i potetene , drydd mel over og bland godt sammem. Visp eggene med litt salt og pepper i en annen bolle  og rør inn melken. Hell det over i bollen med bacon og poteter og rør til at er godt blandet. Smelt smøret i en ildfastform eller en panne med høye kanter til det er lysebrunt. Hell i blandingen, jevn ut overflaten, og lag mønster med en gaffel. Stek i ovnen i ca 45 minutter. Skjær opp paien og server den varm ( dryss gjerne over litt finhakket persille).

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...