tirsdag, februar 02, 2010

En kikk på kikerter

De siste dagene har det blitt hurtig koking, så det blir ikke noen fiskesuppe denne uka. Så for å kompensere for hastverk så kan man mimre litt. Hummus var noe jeg så med på med skeptiske øyne når jeg var yngre. En vesentlig del av problemet var å se at det var en forskjell på humus og hummus. Heldigvis ble denne lille vesentligheten oppklart. Humus gjør seg godt sammen med kjøttboller.
Spicy hummus med kjøttboller
350 g kikerter
1 ts salt
3 fedd hvitløk
4 ss tahin
2 ts spisskarve
3 dl olivenolje
Saften av 2 sitroner
2 ss paprikapulver
11/2 ss chilipulver

Legg kikertene i bløt natten over. Kok dem i ei gryte med så mye vann at det står akkurat over ertene. Skum av underveis og kok til ertene er myke, det tar gjerne opp mot en halvtime. Pass på at de blir møre nok, ellers risikerer du  gassproblemer. 
Hell av tre fjerdedeler av kokevannet. Ha ertene og det resterende kokevannet over i en hurtigmikser. Tilsett de andre ingrediensene, og kjør alt til en fin puré. Avkjøl

Kjøttboller
100 g kjøttdeig
1/2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 egg
1 ts rosmarin
1/2 ss hvetemel
Salt og pepper
Smør til steiking

Ha i alle ingrediensene i en bolle. Mos dem til en fin farse, og smak til med salt og pepper. Form kjøttboller, steik dem i tre minutter på hver side til de er fine og brune

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...