søndag, januar 31, 2010

Inspirasjon hentet fra en liten gnager


Ratatouille er en underholdene pixar/disney film. Ja jeg innrømmer det gjerne jeg er svak for slike filmer, har alltid vært det. Det er selvfølgelig totalt utenfor all fornuft at en liten rotte skal begynne å lage mat på et fransk kjøkken i paris, men ærlig talt hvem er det som bryr seg om slike detaljer. Det er egentlig denne filmens feil, eller mer riktig fortjeneste, at jeg i dag skal forsøke meg på Ratatouille. Dette er igjen et bevis på at viss man blander de riktige råvarene sammen så kan de enkleste ting nå nye høyder.



I tillegg til Rararouillen må man ha noe kjøtt, så i dag blir det en hel kylling. Å dele opp en kylling er ikke verdens vanskeligste sak, men det skader ikke med noen instrukser. Jeg liker ikke helt å måtte basere forklaringen på hvordan man beiner ut en kylling på en reklamesnutt for en amerikansk kniv, men pytt pytt. Det får heller være med prinsipper i denne sammenheng ( selv om det er enda mer prinnsipptløst å skryte av en film og legge ut reklame for denne, for så å få moralske skrupler for en liten erklamesnutt), dette er i det minste en enkel og grei forklaring.


Kylling med ratatouille

50 g smør
6 ss olivenolje
2 løk delt i fire
3 squash, i terninger
2 auberginer, i terninger
3 røde eller gule parikaer, delt i to, uten frø, i tykke skiver
4 tomater flådd, delt i fire, uten frø
1 kylling i biter
2 fedd hvitløk
Salt og pepper

Varm halvparten av smøret og halvparten av oljen i en kjele. Tilsett løk, squash, aubergine og paprika. Smak til med salt, og la det frese over sterk varme i noen minutter. Dem varmen, tilsett tomatene og la det småkoke under lokk i en time. Ha i resten av smøret og oljen i en stekepanne. Tilsett kyllingbiter og hvitløk, og stek under om røring til det er jevnt brunet Salte og pepre, og la det surre, i 30 minutter, til kjøttet er mørt og gjennomstekt. Ta kyllingbitene opp av pannen (kast hvitløken) og legg dem i grønnsakene. Bland godt og server.

Med restene av kyllingskrotten kan man lage litt god kraft, som kan brukes i supper og sauser.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...