I dag er det ikke mitt annsvar å lage middag, Guri er i gang på kjøkkenet sammen med et par gode entrcotèr sammen med hasselbackpoteter. Gleder meg
Ellers er det verdt å nevne at det er blitt litt kaldt ute, og det har vært kaldt ute en god stund, ikke at det er noe å klage på. Oslo er en mye triveligere by rundt -20 enn ved null grader. Tørr snø og klart vær er det ikke noe å utsette på, men det er ikke til å komme unna at det er kalt. Så mens kulda herjer ute kan man dagdrømme om varmere steder.
Ellers er det verdt å nevne at det er blitt litt kaldt ute, og det har vært kaldt ute en god stund, ikke at det er noe å klage på. Oslo er en mye triveligere by rundt -20 enn ved null grader. Tørr snø og klart vær er det ikke noe å utsette på, men det er ikke til å komme unna at det er kalt. Så mens kulda herjer ute kan man dagdrømme om varmere steder.
Det er mange steder man kunne tenke seg å reise for å få litt varme, og det er en steder kunne tenke seg å reise tilbake til. Et slikt sted er Essaouira. Guri og jeg var der for litt over et år siden på bryllupsreise, og det var et sted det er verdt å drømme om.
Essaouira ligger ved Atlanterhavskysten og er en fantastisk by, både for dem som vil oppleve fred og ro og for dem som elsker vindsurfing. Byen er en erketype av hvordan man tenker at en by i Marokko skal se ut. Flotte moskeer, høye minareter, kronglete og eventyrlige gamle steinbygginger og utrolig mat
Byen har et fantastisk gammelt sentrum som er rammet inn av en eldgammel kystfestning. For å gi et bilde av hvordan byen ser ut så kan du tenke på Kardemommeby. Det er riktig Kardemommeby til Torbjørn Egner. Egner var i Essaouira og fikk mye av inspirasjonen til hvordan hans by skulle se ut fra dette oppholdet. Mens vi var i byen bodde vi på et utrolig fint og hyggelig liten riad kalt Calsa lilla
Denne riaden gjorde at oppholdet vårt i byen ble uforglemmelig. Så viss du skal til Marokko så er det viktig å huske på at det finnes mange andre steder enn Agadir, Marrakech eller Tanger.
Så i dag, mens kulda har overtaket ute og jeg dagdrømmer om varmere vær og Guri koker middag får jeg nøye meg med å mimre over Marokko. med "Appelsin med sukker og kanel" til dessert.
Det er kanskje drøyt å omtale dette som en oppskrift, men godt er det.
Appelsin med sukker og kanel
4 appelsiner
6 ss sukker
3 ts kanel
Skrell appelsinene og skjær dem i passende skiver. Legg skivene utover tallerkener. Strø over sukker og kanel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar