søndag, januar 31, 2010

En italiener i New Yorker

Dette er en oppskrift jeg har lukta på tidligere, og jeg fikk endelig laga den i går. Det blei ganske seint før jeg var ferdig så den får komme i dag. Det er et eller annet med europeisk mat som har fått en amerikansk vri som er veldig tiltalende. Jeg kan ikke helt sette fingeren på det, men det er litt som at det er mer spennende og mer underholdene å se filmer om den amerikanske mafiaene enn den italienske. Gudfaren for eksempel blir jo spennende og underholdene fordi historien er satt til USA.
 
Det som alltid har vært ulempen tidligere er at hver gang jeg har hatt lyst til å lage denne lasagnen, så har jeg glemt noen av ingrediensene. Derfor var det veldig greit denne gangen å ha satt opp en handleliste, så nå viste jeg at jeg hadde alt. For dem som er blitt litt lei av den ordinære lasagne som f.eks denne ( ikke det at jeg tror at det er muli) eller viss man ønsker litt variasjon så er denne  oppskriften å anbefale. Den har bevart nok av den orginale lasagnen, men smaker likevel annerledes nok til at det er verdt å lage den.

New York-style Lasagna
10 plater lasagne
400 g frisk spinat
500g  ricotta ost
125 g pepperoni , i skiver
50 g frisk revet parmesan
Parmesan ost og friske urter til garnityr

3 ss olivenolje
250 g kjøttdeig av okse
250 g kjøttdeig av svin
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, knust
1,5 dl hvitvin
1 boks (400 g) hakkede tomater
3 ss tomatpuré
1,5 dl oksekraft/buljong ( eller vann)
1/2 ts oregano
Salt og pepper

Sett ovnen på 190 grader

Viss du har lasagne plater som må forhåndkokes: Kok opp vann i en gryte og blansjer pastaplatene ( et par av gangen slik at de ikke klistrer seg sammen) i minst 2 minutter. Rør underkoking slik at platene ikke klistrer seg sammen . Hell av vannet og legg platene i en bolle med kaldt vann

Viss spinaten har grove stilker så fjerner du disse. Blansjer spinaten i en panne med en liten mengde kokende vann i ca 2 minutter. La spinaten renne av og skyll i kaldt vann.  La vannet renne av igjen og kryst så spinaten tørr og hakk opp bladene

Brekk opp ricottaosten i passe store biter.

For å lage kjøttsausen varmer du opp olje i en passe stor panne eller jerngryta. Tilsett kjøttdeigen ( begge typene) og brun på høy varme, i ca fem minutter. Del opp kjøttdeigen slik at det ikke blir noen store klumper som henger sammen. Tilsett den hakkede løken og hvitløken og la alt surre i fem minutter til.

Hell vinen i panne med den stekte kjøttdeigen og la den koke til den er redusert til det halve. Rør inn hakket tomat og tomatpuré, buljong og tørket oregano. Smak til med salt og pepper. La det hele koke opp, sett så ned varmen og lade simmre varsomt ute lokk i femten minutter, til sausen er tyknet.

Finn fram en stor og dyp ildfastform, legg så kjøttsaus, lasagneplater, hakket spinnat og oppskjært pepperoni . Legg biter med ricottaost mellom pepperonibitene og dryss over parmesan. Gjenta prosessen til du har tre lag. Avslutt med et sjenerøst lag parmesan og friske urter

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...