torsdag, januar 28, 2010

Det blir grønnt

Fra tid til annen får mat en annen farge enn du hadde tenkt. Det er ikke alltid moro, men viss du er klar over hva som gir farge, og viss du ønsker det er det flere muligheter. Viss du har lyst på mat som skal blir rød, eller veldig rosa så er det bare å tilsette rødbeter . En annen måte å sette farge, og særlig grønnfarge er å bruke spinat. Med spinat får du en intens grønnfarge. I tillegg til å til å bli grønt, så er det grønt. Dette er en ganske enkel og veldig god vegetarrett .


Grønn risotto

40 g smør
3 ss olivenolje
1 gulrot, hakket
1 stilk stangselleri, med blader, hakket
1 løk, hakket
150 g spinat, godt skylt, uten grove stilker, hakket
Ca 1 liter grønnsakskraft, eller buljong
350 g risotto ris
Salt og pepper
Ferskrevet parmesan til servering


Smelt ca 2 ss av smøret sammen med oljen. Tilsett gulrot, stangseleri og løk og la det frese under omrøring på svak varme i ca 5 minutter. Tilsett spinaten og la det stå og surre på svakvarmen i ti muntter. Rør om av og til . Kok opp kraften . Krydder grønnsakene med salt og pepper og tilsett risen. Bland godt og tilsett en øse med kraft. La det koke under omrøring til væsken er absorbert. Fortsett å tilsette kraft, en øse om gangen, og la det koke under omrøring til all væsken er absorbert før du tilsetter mer. Fortsett i 18 til 20 minutter. Når risen er nesten mør, rører du inn resten av smøret. La risottoen hvile under lokk et par minutter. Server med parmesan.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...