I dag har det vært mye å gjøre, og det er fortsatt en del igjen. Så det blir bare en liten oppskrift på en vegetarsuppe som varmet på årets første arbeidsdag.
Maischowder
90 g smør
1 fed hvitløk. Presset
2 ts spisskummen frø
1 l grønnsaksbuljong
2 middels store poteter, i terninger
500 g mais
3 ss frisk persille hakket
125 g revet cheddar
Sat og sort, nykvernet pepper
3 ss kremfløyte ( kan sløyfes)
2 ss finklippet gressløk til pynt ( viss du har)
Smelt smøret i en tykkbundet kjele. Tilsett hakket løk og la det surre på middels varme i fem minutter, eller til løken er blitt blank. Ha i hvitløken og spisskummen og la det koke i et minutt under stadig omrøring. Tilsett grønnsaksbuljongen og la den få et oppkok. Ha potetene i kjelen og skru ned varmen . La suppen småkoke uten lokk i ti minutter.
Tilsett mais og persille og la suppen småkoke i ti minutter til. Vend inn osten og fløten i blandingen og smak til med salt og pepper. Rør kraftig på svak varme til osten er smeltet. Server straks, toppet med finklippet gressløk
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar