lørdag, desember 26, 2009

Sildemedley. Epilog: En dansk følgesvenn for ensom sild


Alle sildeoppskriftene som er presentert i dette medlyet blir egentlig allerbest viss de får lov til å stå litt før de serveres. Så viss man har vært tomodig og tenkt på dette kan det jo være at du ikke har kommet så langt at man spist den ennå. Sild er fantastisk mat, og sild som i Karri-, Tomat- eller Glassmestersild blir enda bedre med det riktige følget. Det riktige følget for sild av denne typen er mørkt brød. Med mørkt brød meiner jeg ikke norsk grovt brød, jeg meiner selvfølgelig pumpernikkel eller mørkt dansk rugbrød. Dette vil løfte et hvilket som helst sildemåltid til nye høyder. Viss du også har er en frysekald Aalborg Dill-akevitt ved siden av så kan du lene deg tilbake å nyte mellomdagene


Dansk Rugbrød
Du kan bruke surdeigen som du finner her, eller du kan jukse litt å starte det hele med en knert gjær som det er gjort her

Surdeig:
20 g gjær
2 dl vann
100 g hvetemel


Bland gjær, vann og mel sammen. Dekk skålen til, la det stå i to dager.


50 g lin frø
50 g solsikkekjerner
125 g fullkornsrug
4 1/2 dl vann
2 ts salt
1/2 spsk sirup
250g rugmel
200 g hvetemel


Rør lin frø, fullkorn, solsikkefrø og vann sammen i bakeskålen og la det stå i 1-2 timer. Bland surdeig i de bløte kornene. Tilsett salt, sirup og rugmel. Rør hvetemelet i, men hold litt tilbake. Deigen skal være klissete og skal ikke elte. Hel deigen i en 2 liters form og glatt formen men fuktigere fingre. La brødet heve lunt og tildekket i ca tre timer.

Pensl brødet med en blanding av olje og vann. Prikk med en gaffel . Stek i 45 minutter på 200 grader på nederste rist. Pakk inn i et håndkle, avkjøl over natten.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...