For dem som har litt mer overskudd kan jeg anbefale pai med kylling, bacon og rukola. Lagde dette på fredag , og det ble rett og slett ganske så godt
( Jeg lagde faktisk to, men at en lekk paibunn er en prøvelse kan jeg nå skrive under på).
Pai med kylling, bacon og rukola
( Bok: Vin & kjøtt)
Paideig
200g hvetemel
100g usaltet smør i klumper
1 ts salt
1 egg
2 ss vann
1: Smuldre mel , smørklumper og salt sammen i en bolle til det får konsistens som brødsmuler.
2: Tilsett egg og vann. Elt sammen til det blir en smidig deig.
3: Strø litt mer over deigen, pakk den i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 20 minutter
4: Kjevl ut deigen, og legg den i paiform smurt med smør
Deigen skal nå forsteikes: Dekk deigen med et bakepapir, og fyll formen med et tykt lag med for eksempel tørkede erter. Forsteik i 10 minutter på 180 grader.
Fjern erter og folie, og steik videre i 10 minutter på samme varme.
Fyll
1/2 løk
1/2 kinesisk hvitløk
10 skiver bacon
100g kyllingbryst i tynne skiver
1 neve rukola
11/2 dl fløte
2 egg
1: Fres hakket løk og hvitløk i 1 minutt i smør, i en stor panne
2: Ha bacon i kylling, og la det frese videre i 2 minutter
3: Tilsett fløte og rukola, og la det surre i 1 minutt
4: Ta panna av plata. Pisk eggene og vend dem inn i fyllet. Smak til med salt og pepper.
5: Ha fyllet over i paiformen , og steik paien på 160 grader i 15 minutter
( Jeg lagde faktisk to, men at en lekk paibunn er en prøvelse kan jeg nå skrive under på).
Pai med kylling, bacon og rukola
( Bok: Vin & kjøtt)
Paideig
200g hvetemel
100g usaltet smør i klumper
1 ts salt
1 egg
2 ss vann
1: Smuldre mel , smørklumper og salt sammen i en bolle til det får konsistens som brødsmuler.
2: Tilsett egg og vann. Elt sammen til det blir en smidig deig.
3: Strø litt mer over deigen, pakk den i plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 20 minutter
4: Kjevl ut deigen, og legg den i paiform smurt med smør
Deigen skal nå forsteikes: Dekk deigen med et bakepapir, og fyll formen med et tykt lag med for eksempel tørkede erter. Forsteik i 10 minutter på 180 grader.
Fjern erter og folie, og steik videre i 10 minutter på samme varme.
Fyll
1/2 løk
1/2 kinesisk hvitløk
10 skiver bacon
100g kyllingbryst i tynne skiver
1 neve rukola
11/2 dl fløte
2 egg
1: Fres hakket løk og hvitløk i 1 minutt i smør, i en stor panne
2: Ha bacon i kylling, og la det frese videre i 2 minutter
3: Tilsett fløte og rukola, og la det surre i 1 minutt
4: Ta panna av plata. Pisk eggene og vend dem inn i fyllet. Smak til med salt og pepper.
5: Ha fyllet over i paiformen , og steik paien på 160 grader i 15 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar