søndag, desember 13, 2009

Fisk uten lut kan også være greit.

Desember er egentlig en måned for mat som får hjerte til å slite. Vi har allerede fått testet ut julefølelsen de siste ukene, først med en tur på Østkantfolk på Tøyen ( nærmere bestestemt Heimdalsgata 37) som serverte oss både Smalahove ( til Guri, for tøffe damer spiser saueskaller uten å blunke) og fantastisk pinekjøtt.

Ved siden av Pinekjøtt ( og Smalahove) har vi utforsket den andre del og av julemiddagens hellige treenighet, nemlig Lutefisk . Nå gjenstår Ribba og den regner jeg med å styre unna fram til den 24. Når man da altså har havnet på julematkjøret allerede før jul så er det greit å komme seg av så man ikke går lei. Så i dag ble det Lakse- og Koriandersuppe, fisk uten lut kan også være greit i ny og ned.
Lakse- og koriandersuppe
(Bok: Asia)

250 g laksefilet, delt i 12 biter
1/2 dl sitronsaft
2 røde chili, uten frø
4 hvitløksfedd
6 cm ingefær
1 ts korianderfrø
1 bunt frisk koriander
4 ss sesamolje
1,2 l kokosolje
8 dl fiskekraft
1/2 dl fiskesaus
200 g kokte nudler
2 vårløk, i skiver
Mynte strimlet

Mariner laksefileten i sitronsaften i 1/2 time i romtempratur. Ha chili, hvitløk, ingefær, koriander og olje i en foddprocessor. Kjør det hele til en fin pasta.

Varm en gryte og ha i pastaen. Ha i kokosmelke og fiskekraft, rør godt

La suppen koke i 10 minutter. Tilsett fiskesaus, nudler og laks. Ta suppen av varmen og la den trekke til laksen er ferdig. Ca 1 - 2 minutter. Øs opp suppen i boller, dryss over mynte og vårløk. Server.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...