fredag, desember 18, 2009

Dampende suppe, og - 12 i gamlebyen


Det er kaldt i Oslo, -12, for tia. Da er det på tie med noe varmt, nemlig suppe. Vinter i Oslo kan være så mangt. Når det er typen nullgrader, litt snø, fryktlige mengder salt og en salig sluddblanding er vinter i Oslo noe skikkelig dritt. Sånn som vinteren er akkurat nå, med sine tolv minus, klar og blå himmel og lite snø er det helt greit. En kan faktisk gå så langt som å si at det er ganske så idyllisk. Men som skrevet, kalde dager krever varme retter. Denne lammesuppa har jeg lagd før og den gjør susen på en kald dag, og den metter god også.

Lammesuppe
(Bok: Suppe)


3 ss olivenolje
1 løk

1 gulrot

1 stilk stangselleri

1 ss finhakket bladpersille

1 ss finhakket rosmarin

1 hvitløkfedd

300 g malt kjøttdeig

1 boks tomater

11/2 l lammekraft

4 skiver grovt landbrød


Vask og skrell grønnsakene og grovhakk dem. Varm olivenolje på svak varme i en stor jerngryte- Ha i grønnsakene og stek under omrøring i 5 minutter.

Tilsett urter, grovhakket hvitløk og lammekjøttet og rør det godt inn i resten av ingrediensene Tilsett tomatene og stek videre i 5 minutter
Hell i buljongen, kok opp og skum av hvis det er nødvendig.

Senk varmen og la suppen småkoke i en time. Smakt il med salt og pepper.
Rist brødskivene i ovnen. Legg dem i bunnen av hver suppe bolle og hell over suppen. Enda bedre blir det viss du river litt parmesan eller spas fåreost, curado, over det ristede brødet.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...