
Det er egentlig veldig synd siden fisk, som jeg tidligere har skrevet er veldig godt. Derfor prøver jeg nå å lette på denne synden, denne overseelsen, ved å kaste meg ut i en thailandsk fiskesuppe med kokosmelk. Nå som middagen er fortært så må jeg si at fiskesuppe er noe jeg må huske å vende tilbake til oftere
Thailaks med kokos
(Bok: suppe)
1/4 l hønsekraft
1/4 l fiskekraft
4 dl kokosmelk
2 ss thailandsk fiskesaus
1 sitrongress
4 limeblader i strimler
2 ss grovhakket ingefær
Saften av 4 lime
2 chili uten frø
En håndfull frisk koriander
200g aspargesbønner
1/4 kg renskåret laksefilet i terninger
Kok opp hønse- og fiskekraft sammen med kokosmelken. La dette småkoke med sitrongresset, limebladene, halvparten av limesaften og fiskesausen i 10 minutter. Smak til med salt og ha i eventuelt mer fiskesaus
Mariner lakseterningene i resten av limesaften
Tilsett ingefær, koriander og aspargesbønner og kok opp. Ha i laksen, gi suppen nok et oppkok og server
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar