onsdag, november 18, 2009

Middagen som aldri ble

I dag hadde jeg store planer om å lage Brennsnut, ei suppe med basis på fenalår. Slik skulle det ikke bli, jeg hadde det nok lovlig travelt når jeg leste oppskrifta. Det stemmer at det skal være fenalår i, det jeg ikke tenkte på var at det ikke holdt med kjøttet. Jeg trengte beinet også, og det har jeg ikke.

Her følger oppskrifta på Brennsnut viss noen har bruk for den. Jeg får se om jeg kommer tilbake til denne engang jeg har et fenalårbein liggende å slenge.

Brennsnut
(Bok: Suppe)
1 fenalår, nesten oppspist, ca 300 g
2 l hønsekraft
2 l vann
Bladpersille
Frisk timian
1 lauberbad
3 gulrøtter
2 løk
1/2 sellerirot
1 persillerot
10 poteter
Frisk timian til pynt
Havsalt
Grovkvernet sort pepper.

Skjær av det meste av kjøttet fra fenalåret som fortsatt kan brukse og sett dette til side. Legg fenalåret i en stor kjele og dekk med vann og kraft. Det er mulig at du må brekke låret i to. Tilsett urtene , kok opp og la det småkoke i en time. Fjern urtene

Vask, skrell og rens grønnsakene og del dem slik du ønsker det. Ha grønnsaker og fenalårkjøtt i suppen og småkok videre i en time. Grønnsakene skal være møre, men ikke ihjelkokte. Smak til med grovhakket timian, salt og pepper. Pass på saltet ettersom fenalåret er forholdsvis salt. Server med flatt brød.

I stedet for å spise dette, som jeg hadde gledet med til så må jeg nøye meg en rask carbonara mer restene av litt bacon, egg og parmesan i kjøleskapet. Oppskrifta finner du i blogginnlegget Carbonara: Kongen av sein fastfood eller rask slowfood Her er det å konstatere en ting. Jeg er veldig, veldig skuffet over meg selv og mitt eget slurv.

1 kommentar:

Svogern sa...

Sånn går de når du itj høyra ætt når eig fortæl deig om matn eig laga:)

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...