søndag, november 22, 2009

Linguine før Puccini og Tiki


I går var en dag med lite tid og store kontraster. Guri og jeg fikk billetter til Den norske opera da vi giftet oss. Vi valgte å bruke disse til å gå på premieren av
Giacomo Puccini western opera "La Fanciulla del West".Utfordringen med dette var at stykket startet kl seks, og verken Guri eller jeg kan beskrives som annen enn veldig makelig annlagt når det kommer til tid i helger. Så for at dette skulle gå, så trengte vi en rask middag.


Valget falt derfor på "Linguine med gorgonzola og prosciutto crudo". Dette gjorde det mulig å spise et sivilisert måltid, og fortsatt rekke operaen på tia. Viss du ikke har vært i den nye operan i Oslo ennå, så anbefaler jeg det på det varmeste. Bygget, atmosfæren og stemningen var akkurat som forventet. Alvorlig, spent og vakker. Både rommet og ikke minst stykket var en fantastisk opplevelse.


Det å gå i opera var i seg selv en stor opplevelse, men det som gjorde gårsdagen til en kontrastfylt dag var at i underkant av en time etter at Guri og jeg forlot Bjørvika satt vi med hver vår drink på en privat Tiki-bar i et motorsykkelverksted på Sandaker.



Linguine med gorgonzola og prosciutto crudo
(Bok: Pasta)
1 ss olivenolje
2 rødløk i tynne skiver
150 g proscitto crudo ( eller spekeskinke i tynne skiver)
100 g soltørkede tomater i biter
1/4 chili, tørket og finhakket
1 dl kremfløte
500 g linguine
100 g gorgonzola, i biter
Persille


Varm oljen i panne
Fred rødløken i oljen til den blir gyllen
Ha i skinken, de soltørrede tomatene g chilien
Stek det hele til den blir sprø
Hell over kyllingkraften
La ingrediensene småkoke til til kraften har kokt nesten inn
Rør inn fløten
Kok linguinien i godt saltet vann
Bland pastaen og sausen
Rør inn gorgonzola og persille til slutt

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...