Frikasee av sikori, nepe og sjalottløk med honning og sennep
(Bok: Så godt som grønt)
4 store sikorisalat
2 ss smør
3 ss olivenolje
500 g babyneper, renset
375 g sjalottløk
8 einerbær, knust
2 ss hvetemel
4 1/2 dl melk
3 dl kremfløte
1 ss honning
5 ts grov sennep
Salt og pepper etter smak
2 eggeplommer
2 ss presset sitronsaft
En stor håndfull frisk dill, grovhakket
Forvarm ovnen til 160 grader celsius. Skjær rotfestet av sikorien. Smelt smøret og oljen i en ildfast form på svak
varme. Ta formen av platen og ha nepene, sjalottløken og sikorien. Rør godt slik at grønnsakene blir dekket av smør og oljen. Rør inn einerbærene og hvetemelet.
Ha melken, 1 1/2 dl av kremfløten, honningen og sennepen i en kjele. Tilsett litt salt og pepper og sett kjelen på middels varm plate. Rør til honningen har smeltet. Ta kjelen av plata. Hell den varme melkeblandningen over grønnsakene . Sett grønnsaksformen tilbake på platen på middels sterk varme og rør til sausen koker opp og tykner. Legg lokk på formen , eller dekk den med aluminiumsfolie. Stek retten midt i ovnen i ca 1 time, til grønnsakene er møre.
Visp reseten av kremfløten og eggeplommene lett sammen. Ha fløteblandingen i frikaseen sammen med sitronsaften. Smak på frikaseen om den trenger mer salt, pepper eller sennep. Sett eventuelt formene på planten og varm firkaseen før servering. Tilsett den hakkede dillen
Server nykokte poteter og friske grønnsaker til
1 kommentar:
det jeg var ute etter, takk
Legg inn en kommentar