tirsdag, november 24, 2009

Et lite forsøk på å flykte fra november.

Da ble det posjert kylling med koriander. Dette var en enkel liten sak å lage: Bare hiv kyllingbrystene i det kokene vannet, trekk gryta av, og la det stå i en time. På den tia rekker du å ordne resten, og samtidig opparbeide en appetitt.

Det er kanskje feil årstid å spise kyllingsalter, det er jo en rett som hører våren, sommeren og de friske varme dagene til. Eller er det egentlig slik? Er det kanskje ikke bedre å spise en middag som trekker sinnet mot mildere, varmere og lysere dager i november enn når det faktisk er lyst, varmt og trivelig? Du skal tross alt lete lenge etter en tristere, mørkere og våtere månde enn november.

Så i dag får en gjøre det enn kan for å drømme om varmere dager i Oslo, om det så blir gjennom en liten kyllingrett.

Posjert kylling med koriander
(Bok: Friskt, fristende, oppskrifter med sesongens råvarer)
40 til 50 g korianderblader, godt skylt
3 sitroner
1 ss havsalt
4 kyllingfileter
Ca 6 dl pladpersille
1 fedd hvitløk
11/4 dl olivenolje
Salt og pepper
2 små agurker, skåret i biter
Salatblader

Skjær stilken av korianderen, og ha dem i en stor kjele med vann. Tilsett saften av en sitron og havsaltet, og kok opp. Når vannet koker, har du i kyllingfiletene, legg på tettsluttende lokkog ta kjelen av varmen. La det stå slik i en time.

Dressing: Kjør halvparten av korianderpladene, persille, hvitløk og saften av de to siste sitronene i en mikser til det er godt blandet. Deretter tilsetter du olivnoljen litt om gangen. Smak til med salt og pepper

Når kyllingkjøttet er ferdig. Lar du det renne av og skjærer det i tynne skiver på tvers. Bland kjøttet sammen med dressingen , agurk og korianderbladene, og server med bladsalat.

( kyllingbrystene kan godt marineres i dressingene natten over i kjøleskapet, og smaker enda bedre i neste dag)

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...