lørdag, november 18, 2006

Frelsen ligger i sjokoladen


Sjokoladefondant må være den mest geniale lille sjokoladekake som finns. Det å vippe fondantene ut av ovnen og kakke hull på det tynne laget av kake for så å komme inn til der varme halvflytende sjokoladefyll fullstappet av sukker, smør, sjokolade, egg og mel er ubeskrivelig.
Den er akkurat passe stor så du blir ikke helt ødelagt av den, og når du har spist den sitter du igjen med følelsen av å ha spist noe så fristende og syndig at det hadde dreve en hvilken som helst indremisjonsmenighet til ukelange bønnemøter.

Sjokoladefondant.
4 egg
60 g sukker
80 g mel
200 g kokesjokolade
180 g smør
Amerikanske muffinsformer

Visp sammen og sukker til eggedosis. Smelt smøret, pass på at det ikke blir brunt. Varm opp en gryte med vann, knekk opp sjokoladen og legg dem i en bolle og sett bollen i vannet, sjokoladen kommer nå til å smelte. La smøret og sjokoladen kjølne litt før du blander dem sammen. Bland inn melet og eggeblandingen. Ha blandingen over i amerikanske muffinsformer og stek i ca 7 min på 200 grader. Fondanten er ferdig når den ser stekt ut, men fortsatt disser litt når du tar på den. Viss alt er gjort riktig har du nå en muffinsstor kake som består av et tynt lag stekt sjokoladekake og fantastisk varm halvflytende sjokolademasse

For å krydre fondanten opp litt så kan man tilsette litt chilipulver i deigen.

4 kommentarer:

AB sa...

Hei Bjarne. Linket meg inn via Guris side. Du har ikke en god oppskrift på Baccalao? Etter julebordene på Teatergarasjen i Bergen har dette blitt noe jeg forbinder med julen. Rettens navn betyr så vidt jeg vet vennskap. Så det gir jo en ekstra dimensjon i seg selv når den serveres i hyggelig selskap.

BJarne sa...

joa dethar jeg, legger den inn på bloggen.

AB sa...

Tusen takk :)

Guri Idsø Viken sa...

Hei min kjære mesterkokk. Har du sett denne: http://www.allfoodrecipes.net/all.shtml Deilige unorske oppskrifter, selv om målene er litt koko...

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...