mandag, oktober 30, 2006

Yoghurt

Jeg gleder meg sånn til i morra tidlig. Jeg har lagd yoghurt og yoghurtost i kveld, og den vil være ferdig i morra tidlig.

YOGHURT

1 liter melk
1 lite glass yoghurt naturell

Varm melka til den er litt mer enn 37 grader, omtrent 45 er ideelt. (Tenk varm badekartemperatur. Blir det særlig mye varmere, risikerer du å ta livet av bakteriene.) Hell yoghurten oppi og la stå på et lunt eller varmt sted i minst 5 timer, gjerne lenger, bare dekket av et kjøkkenhåndkle. Er du rimelig god til å holde det rent, kan du sette den på badegulvet.

YOGHURTOST
Ostekonsistensen får du ved å henge yoghurten i et kjøkkenhåndkle. Det er lett som bare det, alt du trenger er et rent kjøkkenhåndkle og en hyssing. Resultatet er en god smøreost til frokost, eller en myk, mild ostedessert.

1 liter yoghurt
2 ts salt 2- 3
forskjellige urter som rosmarin, lavendel, salvie, oregano, eller timian god olivenolje

Legg et rent kjøkkenhåndkle i en bolle, hell oppi yoghurt og knyt sammen håndkleet. Heng håndkleet over bollen eller vasken og la yoghurten dryppe fra seg i 8- 12 timer. Det kan være lurt å åpne håndkleet, røre rundt og henge det opp igjen underveis (er du lat, kan du nøye deg med å klemme godt på håndkleet). La dryppe fra seg til bare om lag en tredel er igjen og konsistensen er som en nokså fast smøreost. Det pleier å ta hele dagen (eller natta). Bland inn urter og salt og form til en ball. Hell over litt god olivenolje.

Jeg har stjelt oppskriftene fra Viestad, så viss du vil lese mer så se Viestad på Dagbladet.no

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...