mandag, oktober 23, 2006

Sopp risotto

I dag ble det risotto på restene av soppen fra i går. Satt igjen med litt traktkantarell og masse kraft som jeg ikke maktet å kaste. Jeg endte opp med å lage en risotto med både fløte, parmesan og rødvin og litt i sopp. Det blei sånn siden det var det som var i kjøleskapet. Det er ikke den oppskriften jeg kommer til å legge ut her, denne risottoen har jeg lagd mange ganger før og den blir alltid bra. Tørka sopp og safran er ikke et must og det meste kan egentlig byttes ut med noe annet. Men god det er denSopp risotto
Ca nok for fire

2 ss med tørket sopp, helst steinsopp, men tørkede traktkantareller går også bra.
3 dl varmt vann
1,2 l grønnsaks kraft
Sjenerøst med safran
1 fin haket løk
1 fedd knust hvitløk
250 g risotto ris
1,5 dl hvitvin eller 3 ss tør vermut
25 g smøt
50 g frisk raspet parmesan

salt og pepper

Trekk soppen i varmt vann i 20 minutter. Løft soppen ut ogg filtrer kraften gjennom et traktepapir så plasser den i en gryte sammen med kraften. Varm opp til det småkoker.
Ta ca 1/2 dl av den varme kraften i en kop og bland inn safranen. Sett til side og la den avkjøle.
Hakk opp sopen. Varm opp oljen i en seperat panne og sauter løken, hvitløken og soppen lett i fem minutter. Tilsett risen mens du rører. Kok i to minutter under gjevn omrøring. Krydrer med salt og pepper.

Hell over vinen, kok opp mens du rører, la det koke inntil det meste av vesken nesten er absorbert opp. Hell så inn ca 1/4 kraften. La det koke opp mens du rører og kok til det meste er absobert fortsett å tilsett ca en øse med kraft og la det koke innmens du rører gjevnt. Dette gir en kremete konsistens
Etter ca 20 minutter, når all kraften er blitt absobert og risen er kokt, men fortsatt har litt motstand rør inn smøret, safran vannet med safranen i og halvparten av parmesanen.

Server med resten av parmesanen strødd over.


Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...