tirsdag, oktober 24, 2006

Mikkes kokkebok og 250 muffins med rosa glasur.

Baking er noe jeg alltid har synte var gøy. Jeg husker den første bake / kokebok jeg fikk. Det var Mikke Mus og venners kokebok. Der stod det alle ”yndlings” oppskriftene til Disneys karakterer. Det var Snipp og Snapps sandwicher, Lady og Landstrykerens spagettimiddag og mye annet. Når jeg vokste opp var beste kompisen min Jakob, det vi ikke klarte å få stelt i stand av faenskap og uhell skal godt gjøres. Vi bløtna alle mine klær i en ekspedisjon over jordet på Hammene i en lekk trekasse da det var oversvømmelse, bygde hytte med andres materialer,hogg ned skog hos naboen og forliste nesten med en 8 fots pionerjolle på Slengen. Til Jakob og min sin store fornøyelse var ingen av oppskriftene til Mikke og vennene hans så avanserte at vi ikke kunne gjøre et forsøk på dem, og den store favoritten var de syv dvergenes muffins oppskrifter. Vi lærte oss denne oppskriften nesten utenatt og kunne så og si aldri få nok muffins. Dette var et prosjekt som var nødt til å gå galt.

Etter hvert som våre evner til å lage muffins vokste. Vokste også vår appetitt. Så en dag etter en dag på skolen hjemme på sandøya bestemte vi oss for å lage nok muffins. Vi ganget opp de syv dvergenes oppskrift et utall ganger og satte i gang. Vi lagde muffinsdeig i alle bøtter og spann vi kom over, og raida begge etasjene på Hammene etter muffinsformer Disse hadde det blitt en del av etter alle våre tidligere forsøk Så etter at vi hadde lagd alle muffinsdeigers mor, en deig verdig den lille trollmannen i Fantasias kapasiteter, satte vi i gang med steikingen. Vi stekte muffins og spiste muffins, og spiste muffins og stekte muffins i evigheter og det ville ingen ende ta . Når vi var kommet midtveis i deigen innså vi at vi hadde lagd for mye muffinsdeig. Vi ble nødt til å fryse ned. Arbeidet fortsatte, når vi endelig var ferdig med å steike opp all deigen sto fortsatt pyntingen igjen, vi søkte gjennom alle skap og skuffer med lys og lykte for finne nok melis. Til slutt mente vi å kunne pynte alle våre muffins. Vi rørte sammen vann og melis, og for å gi det hele et litt sprekere preg tilsatte vi en flaske rød konditorfarge. Vi trodde at det ville bli rød melis, men der trodde vi feil og jeg innser nå at det var manglende kunnskap om farge blanding som var problemet. Rødt og hvit blir ikke rødt, men rosa. Så når dagen gikk mot slutten, alle muffinsene var ferdig stekt og pyntet satt vi igjen med 250 rosa muffins som vi ikke orket å røre etter å ha spist så mye om vi maktet underveis. Fortsatt var vi ikke villige til å innse nederlaget så vi fylte opp mamma og pappas fryser og tenkte at vi kom nok til å spise dem opp etter hvert. Slik gikk det ikke, like raskt som muffinsene var vekk, hadde vi glemt dem. Det var ikke før et par dager senere da mamma skulle i frysen at de store problemene oppstod. De store forklarings problemene, vi hadde ikke vært videre flinke til å knytte igjen posene, så da mamma på jakt etter frosne grønsaker åpnet frysen ble hun møt av ca 250 rosa muffins i fri dressur, alle frostskade og ødelagte. Det tok en stund før jeg fikk være alene på kjøkkenet sammen med Jakob og Mikke igjen.

Tyttebær og appelsinmuffins

Dette er en oppskrift på noen muffins som ikke står i Mikkes kokebok. Som ikke har rosa glasur og som jeg mener er mye bedre.

  • 220 g hvetemel
  • 225 g sukker ( går fint med brunt)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 appelsiner
  • 2 1/2 dl rømme
  • 50 g myknet smør
  • 1 lettpisket egg
  • 150 g tyttebær
  • 8 stk amerikansk mufinnsformer
Sikt mel i bolle, rør inn sukker, bakepulver og kanel. Riv skallet av appelsinene. Bruk en skarp kniv til å skjære av skallet såd et ikke er noe hinne igjen på fruktkjøttet. Bruk så den samme kniven til å kutte ut appelisnbåtene. Rør sammen rømme, egg og appelsinskall i en egen bolle til en glatt masse, rør inn appelsinbåtene og tyttebær Ha i det tørre og bland forsiktig. helt til slutt Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek ved 180 grader i 35 minutter
tt masse. Hai det tørre og bland forsiktig. Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek ved 180 grader i 35 minutter

1 kommentar:

austsida sa...

Haha, fin historie! Eg har i tillegg erfart at eg blir veldig svolten av å lese bloggen din. Det er ein fin blogg, må eg seie.

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...