søndag, oktober 29, 2006

Juliette, rock, øl og burger

Torsdag26.10.06 kl 22-24.00 ”Juliett and the Licks”.
Det eneste jeg kan si er les Guris anmeldelse om konserten Minkomentar til denne vanvittige rocke konserten: kjempe hamburger med ovnstekte potetbåter i følge av masse masse øl.

Hamburgerbrød
50 g smør
11/2 dl vann
11/2 dl melk
50 g gjær
11/2 ts salt
4 dl sammalt hvete, fin
4-6 dl hvetemel

mel til utbaking

Smelt smøret, tilsett vann og melk og varm til 37 grader. Løs opp gjæren i blandingen. Tilsett salt, sammalt hvete og mesteparten av hvetemelet. Elt godt, gjerne i en brødmaskin. Deigen skal være glatt og smidig og slipper bakebollen lett. La deigen heve under klede i ca 30 min. på et lunt sted.
Kna deigen godt på et melet bakebord. Tilsett mer mel viss om nødvendih. Form deigen til en pølse og del den i ønsket antall ( 6-10). Form bitene til runde bræd som settes på en smurt plate. La dem etterhveve i ca 30 min, eller til de er dobbelt så store. Klem brødene flate, pensle med melk og stek dem midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 min. Avkjøl på rist

Hamburger
200 g oksekjøttdeig ( Eventuelt 150 g oksekjøtt og 50 g svinekjøtt, men det er bre viss du virkelig føler for det)
1/2 ss finnhakket sjalottløk
1 dæsj worcestersaus
salt og pepper

Bland ingrediensene godt i en boll. Form kjøttdeigen til en ball, legg den på en plastflate. Ta en middags talerken, på undersiden er det en liten kant som danner en sirkel. Ha olje på innenfor kanten. Press kjøttdeigen til den får den passende tykkelsen. Steik i panne etter ønske

Hamburgersaus
Når det kommer til dette temaet lar jeg det være opp til den enkelte. Alt fra majones til mils ketsjup kan brukes her er det bare preferangsene og smaksløkene som stopper deg.

Tilbehør
2-3 tynneskiver bifftomat
2-3 tynne skiver salatløk, jeg foretrekker salatløken siden den ikke har en like dominerende løksmak og derfor bare bringer med seg friskhet til burgern
1-2 Salatblader, rollo eller annen spø salat
2-3 tynne skiver sylteteagurk
2-3Sprøstekte baconskiver

Hva du skal med dette trenger egentlig ingen videre forklaring

Potetbåter
3 passe store poteteter
Paprika pulver
Salt og pepper
1 dl mild olje, f.eks. solsikkeolje eller maisolje
En plastpose

Del potetene opp i ønsket antall båter. Damp dem i gryte i ca 5 til seks minutter, så tar det ikke så lang tid i ovnen, ta dem ut og avkjøl. Bland sammen olje og krydder i posen. Ha oppi potet båtene og bland det hele godt sammen. Hel potet båter og olje i en ildfastform og sett dem i en forvarmet ovn på 250 grader. Steik dem i 30 –45 minutter, her gjelder det å følge med og husk å vend potetene jevnlig ellers vil de svi seg fast. Viss du gidder kan du bruke grillelementene de siste minuttene, men da må du passe på dem ellers blir de til kull.


Spises med masse, masse, masse øl


1 kommentar:

Carl Christian sa...

høres digg ut dette ja, en perfekt konsertoppvarming. Når vi først er inne på dette med mat og burgere; -for variasjon til en annen gang kan jeg anbefal å lage burgerene med litt finhakket bacon og et egg blandet i karbonadedeigen. I tilegg synes jeg at stekt sopp(all type sopp passer) og Eple-chutney (helst fra Hardanger) er utrolig godt til burgerene. Ellers er jeg enig med deg når det gjelder tilbehør, dressing og ikke minst øl.

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...