lørdag, januar 12, 2013

En "sørlending" i panna


Det å ha vokst opp på ei øy med en fiskegal farfar og en fiskebesatt stefar har gjort at mitt forhold til fisk, og ikke minst fiskepriser, noe gal. Fisk var tross alt ikke noe man kjøpte, det var noe man "sanket". Viss man skulle bruke penger på fisk så var det indirekte på drivstoff til båten. Vel vel nå er det slik at jeg ikke lenger bor på ei øy, men midt i Oslo. Det gjør det noe mer komplisert å "sanke" fisk og noe mer nødvendig å kjøpe den.  Så i går var jeg en tur hos Frøya Sjømat på Mathallen og de kunne i det minste la meg beholde noe av "barnetroen" om at fisk kommer fra Sørlandet. De kunne nemlig by på utsøke torskestykker fra en Mandalstorsk. 

Ovnsstekt torsk med choritzolokk og ruccolapestobønner

1 fedd hvitløjk
50 g ruccola
50 g basilikum
50 g pecerino eller parmesan
1 dl olivenolje
Salt
2* 200 g filetsytkke med skin av torsk
70 g Choritzo i tynne skiver
1 boks med Cennellinibønner ( avrent og renset)

Forvam ovnen til 210 grader. Ha hvitløk, ruccola, ost, olivenolje i en kjøkkenmaskin og kjør til en grov masse. Smak til med salt og pepper.

Krydder fisken med salt og pepper. Dekk kjøttsiden på fisken med choritzo. Varm opp en steikepanne ( som tåler å stå i ovnen),ha i to teskjeer med olivenolje. Plasser fisken forsiktig i panna, steik i 2 minutter. Sett så panna på plate nest nederst i ovnen, la den stå til fisken er ferdig ( ca 10 til 12 minutter)

Ha fisken over på en varm plate, så den holder tempraturen, sette steikepanne på oven. Ha i bønner og en til to spiseskjeer med vann og kok på medium varme til bønnene er varme og vannet har fordampet. Bland inn pestoen. Lag en seng av pestobønnene og topp med fisken. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...