Cassoulet er en genial rett som kombinerer and , svin og
pølser på en fantastisk måte. Ulempen er at det tar "litt" tid
å lage den. Denne retten er på ingen måte en ekte Cassoulet, men den inneholder i det minste bønner, et
snev av fugl ( kyllingkraft) og pølser og den lages med gryte i ovnen utover det er det ingen likheter.
Italiensk
"Cassoulet" med pølser og bønner.
2 ss olivenolje
500 g ferske
svinepølser
1 brokkoli, delt i
små buketter, stilken skrelet og delt i små terninger
1 hel hvitløk, delt
i båter men med skall på
1 ts frisk rosmarin,
finhakket
2 bokser
Cannellinibønner, avrenste og skylte
1 kopp med vam
grønnsakskraft, kyllingkraft eller hvitvin
En liten klype med
chiliflak
Salt og nykvernet
pepper
2 ss finsnittet
frisk bladpersille
Sette en rist midt i
ovnen, forvarm ovnen til 235 grader. Sett en god jerngryte, eller sautepanne,
på plata. Varm opp 1 spiseskje
olivenolje til oljen glinser. Legg i pølsene og steik dem til de er blitt lett
brune, dette tar ca 1 minutt.
Ta panna av varmen,
tilsett brokkoli, hvitløk, rosmarin. Gi gryta en par kast slik at alt blir
dekket av olivenoljen. Tilsett bønnene, kraft og chili (viss du ønsker).
Krydder forsiktig med salt og pepper. Lirk alt ned i krata, pass på at pølsene
ligger på toppen. Krafta vil bare komme halvveis opp på sidene av pølsene. Spre
den siste spiseskjeen med olivenolje over innholdet.
Sett gryta til bake
på varmen, legg på lokk, og kok opp. Sett ned varmen helt ned, og la det simmre
i 5 minutter. Ta av lokket og sett gryta inn i oven, til pøsene er
gjennomstekt, i ca 15 minutter. Viss du vil ha pølsene ekstra brune så setter
du grillen på max de siste 2-3 minuttene. Ta gryta ut av ovnen, la det hele
kjøle, smak til med salt og pepper, spre finsnittet persille over. Server fra
gryta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar