mandag, januar 14, 2013

En kvasicassouletCassoulet er en genial rett som kombinerer and , svin og  pølser på en fantastisk måte. Ulempen er at det tar "litt" tid å lage den. Denne retten er på ingen måte en ekte Cassoulet,  men den inneholder i det minste bønner, et snev av fugl ( kyllingkraft) og pølser og den lages med gryte i ovnen  utover det er det ingen likheter. 

Italiensk "Cassoulet" med pølser og bønner.
2 ss olivenolje
500 g ferske svinepølser
1 brokkoli, delt i små buketter, stilken skrelet og delt i små terninger
1 hel hvitløk, delt i båter men med skall på
1 ts frisk rosmarin, finhakket
2 bokser Cannellinibønner, avrenste og skylte
1 kopp med vam grønnsakskraft, kyllingkraft eller hvitvin
En liten klype med chiliflak
Salt og nykvernet pepper
2 ss finsnittet frisk bladpersille

Sette en rist midt i ovnen, forvarm ovnen til 235 grader. Sett en god jerngryte, eller sautepanne, på  plata. Varm opp 1 spiseskje olivenolje til oljen glinser. Legg i pølsene og steik dem til de er blitt lett brune, dette tar ca 1 minutt.

Ta panna av varmen, tilsett brokkoli, hvitløk, rosmarin. Gi gryta en par kast slik at alt blir dekket av olivenoljen. Tilsett bønnene, kraft og chili (viss du ønsker). Krydder forsiktig med salt og pepper. Lirk alt ned i krata, pass på at pølsene ligger på toppen. Krafta vil bare komme halvveis opp på sidene av pølsene. Spre den siste spiseskjeen med olivenolje over innholdet.

Sett gryta til bake på varmen, legg på lokk, og kok opp. Sett ned varmen helt ned, og la det simmre i 5 minutter. Ta av lokket og sett gryta inn i oven, til pøsene er gjennomstekt, i ca 15 minutter. Viss du vil ha pølsene ekstra brune så setter du grillen på max de siste 2-3 minuttene. Ta gryta ut av ovnen, la det hele kjøle, smak til med salt og pepper, spre finsnittet persille over. Server fra gryta.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...