Kje med grønnsaker
og timian
2 kjelår
2 kjeboger
1 hviteløk
3 gulrøtter
1 purre
10 sjalottløk
1 liten sellerirot
20 små mandelpoteter
1/2 potte timian
Salt
Pepper
1 dl olivenolje
De lår og bok i
grove biter, og legg dem ie en stor bolle. Rens hvitløk, og trykk hvert fedd
lett med flatsiden av kniven. Ta dem i bollen sammen med kjøttet.
Vask grønnsakene,
skrell dem, og skjær dem i grove biter. Vask potene, og del dem i to. Legg
grønnsakene sammen med kjøttet og hvitløken og tilsett grovt hakket timian,
salt, pepper og olje.
Bland alt godt, og
legg det over i en ildfast form, eller en stor jerngryte med lokk. Dekk med aluminiumfolie eller lokk, og stek
det på svak varme, ca 150 grader, i 2 timer. Kjøttet skal være så mørt at en
nesten kan plukke det av benet med fingrene
Ta av lokket, vend
forsiktig på kjøtt og grønnsaker, og stek videre i en 1/2 - 1 time til kjøttet
og grønnsakene har fått en fin gyllen farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar