mandag, april 23, 2012

Pasjon for fisk


Jeg er velsignet med en pasjonert hobbyfisker i familien. Det gjør fiskemiddagene her i Oslo så mye enklere, og ikke minst så mye mer spennende. Røye fra vestlandet og torsk eller for den saks skyld markrell fra Skagerakk.

Stekt røye
4 røyer av ca 200 g, renset
3 dl melk
hvetemel, til å vende i
6 ss olivenolje
salt

Legg fisken i bløt i melken i 15 minutter. Ta dem opp, og klapp dem tørre kjøkkenpapir. Vend dem i litt mel. Varm olivenoljen i en stekepanne, og stek fiskene til de er gylne og gjennomstekte, ca 8  minutter på hver side. Ta fisken opp med en hullsleiv, la dem renne av på kjøkkenpapir, og salt dem lett.

Mens fisken steker gjør du klar

Erter med pancetta
1 kg friske erter, renset
40 g smør
100g pancetta eller bacon, i tynne strimmler
salt

kok ertene møre i lettsaltet vann, det tar ca 5 til 10 minutter. Sil godt av. Smelt smøret i en kjele, tilsett pancetta og stek underomrøring til pancettaen er lett brunet. Tilsett ertene, vend sammen og la det stå og surre i 5 minutter. Ha ertene over i en varm serveringsbolle

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...