Stekt røye
4 røyer av ca 200 g, renset
3 dl melk
hvetemel, til å vende i
6 ss olivenolje
salt
Legg fisken i bløt i melken i 15 minutter. Ta dem opp, og klapp dem tørre kjøkkenpapir. Vend dem i litt mel. Varm olivenoljen i en stekepanne, og stek fiskene til de er gylne og gjennomstekte, ca 8 minutter på hver side. Ta fisken opp med en hullsleiv, la dem renne av på kjøkkenpapir, og salt dem lett.
Mens fisken steker gjør du klar
Erter med pancetta
1 kg friske erter, renset
40 g smør
100g pancetta eller bacon, i tynne strimmler
salt
kok ertene møre i lettsaltet vann, det tar ca 5 til 10 minutter. Sil godt av. Smelt smøret i en kjele, tilsett pancetta og stek underomrøring til pancettaen er lett brunet. Tilsett ertene, vend sammen og la det stå og surre i 5 minutter. Ha ertene over i en varm serveringsbolle
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar