søndag, april 01, 2012

Peppekaker en påsketradisjon


Jula er en tradisjonsrik sesong, som ettersigende skal vare helt til påske,  der man skal være i overkant aktiv og huselig. En av akktivitetene som sees som obligatoriske er (små)kakebaking. Det skal bakes uante mengder med småkaker, som så skal konsumeres sammenhengende fra de kommer ut av ovnen til 13 -dag jul.

Dettte er tradisjoner jeg har lite i mot, men det finnes blant disse kakene en som det er vanskeligerer å bli kvitt enn andre. De er ikke vanskelige  å bli kvitt pga smak, det er mengden som er utfordringen. Jeg snakker selvfølgelig om pepperkaker, jeg har til dagsdato aldri vært med på å bake pepperkaker der man ikke ender opp i forbløffelse over hvor enormt mange kaker det blir av deigen. Det er disse, enorme, mengdene som er utfordringen. Uansett hvor mye du spiser så blir du aldri ferdig med pepperkakene, du kan være sikker på at når du tror alt er over så dukker det opp en boks som du ikke kunne huske å en gang tatt i bruk. Denne boksen blir som oftest funnet rundt påske, første gang etter jul der noen får det for seg at det vil være på plass med en grundig rengjøring av bolig fra gulv til tak, noe som inkluderer skuffer of skap der nevnte bokser vil være gjemt og glemt.

Vel, det finnes løsninger for dettte, faktisk flerer. Den ene av dem skal jeg ikke bruke mye tid på, den er veldig enkel og inneholder akktiv bruk av søppelbøtta. Den andre derimot, er hyggligerer. Peppekaker kombineres ofte, kanskje oftest, med glassur og diverse pynt. Noe som dytter en allerede søt kake over kanten av søthet, og for alle over 4 år inn kategorien uspiselig i lengden. Fortvil ikke, det finnes en løsning, dropp glasur og sjokolade. Løp til nærmeste ostedisk og pol. Innvester tungt i blåmuggost, gjerne  Gorgenzola picante, god honning og utsøkt portvin. Med slik hjelp kan seigtlivet julebakst konverteres til utsøkt påskesnacks.

Pepperkaker med Gorgenzola Picante og Portvin 
Den boksen med pepperkaker fra jul
En god mengde gorgenzola picante
Et glass mad acasia honning
En flaske med portvin.

 Dette er rimelig selvforklarende, men for dem som trenger det med teskje
1. Finn fram et fat.
2. Legg pepperkaker på fatet
3. Fordel ønsket mengde ost på pepperkakene
4. Fordel ønsket mengde honning på ost og pepperkaker
5. Finn fram et portvinsglass
6. Sjenk opp Portvin
7. Finn fram boka du leser
8. Bær alt ut til en god stol
9.  Sett deg i stolen 1
0.  Ede, bibe, lude post mortem nulla volputas

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...