søndag, april 29, 2012

Innbakte italienere

Calzone er svaret på en av de irriterende delen med et pizzastykke, den er nemlig håndterlig. Det som er synd er at calzonen de siste årene er redusert til et eller annet underlig  du kan kjøpe på diverse storkiosker.

Pizzadeig
250 g hvetemel, gjerne italiensk type 00, pluss ekstra til kjevling
3/4 ts salt
1/2 pakke gjær
11/4 dl fingervarmt vann
olivenolje til platen, viss du ikke bruker bakepapir

Lag deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Sikt melet i en stor bolle. Lag en fordypning midt i melet. Rør gjæren i vannet. Hell blandingen i fodypningen. Arbeid ingrediensene sammen med fingerene til en myk deig. Elt den deretter grundig slik at den blir glatt og elastisk ( ca 10 min i maskinen ).
Form deigen til et rundt emne, skjær et kryss oppå, dekk bollen , og sett den lunt til deigen har hevet til dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Legg deigen på melet bord. Klapp den litt flat, og kjevl den ut  til en ca 1/2 cm tykk runding. Legg deigen på pa bakepapir på en bakeplate, og strekk og trykk kantene, så deigen fyller hele platen. Husk at kantene skal være tykkere enn midten. Fordel fyllet på deigen , men la de ytterste 2 c, rundt kanten være fri. Steketid vil avhenge av fyllet


Calzone
1 porsjon pizzadeig
Hvetemel, til kjevling
50 g mozzarella, i terninger
25 g (italiensk) salami, i terninger
25 g kokt skinke, i terninger
1 egg, sammevispet
25 g ricotta eller Kesam
Salt og pepper

Forvarm ovnen 200 grader. Elt deigen i 1 minutt på melet bord, og kjevld den ut til 2 rundinger. Bland mozzarella, salami, skinke og egg. Kryder med salt og pepper, og tilsett ricotta. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver runding, og brett den andre halvdelen over. Klem kantene sammen, slik at de blir forseglet. Legg calzonene på bakepapir på en benkeplate, og stek dem i ovnen i 15 minutter, eller til de er pent brune.


Mens calzonene steiker i ovnen lager man ferdig
Spinatsalat med sopp
150 g sopp, i tynne skiver
saft av 1 sitron, silt
300 g unge spinatblader, godt skylt og grove stilker fjernet
25 g pinjekjerner, ristet gylne i tørr stekepanne
4 ss olivenolje
Salt og pepper

Ha soppen i en salatbolle og drypp litt sitronsaft over. Tilsett spinat og pinjekjerner. Visp sammen olivenolje og resten av sistronsaften. Smakt til med salt og pepper og drypp dresingen over salaten. Vend sammen og server med en gang. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...