Fingermat, tapas, kanapeer, kald dem hva du vil, har alle som mål å få i deg litt næring mens du konsumerer større eller mindre mengder med alkeholholdige drikker. I den sammenheng har jeg gjennoppdaget en engelskklassiker, "Agurk sandwitch" eventuelt "Engelsk sandwitch". Det siste er nok mer riktig siden disse lar seg lage med mer en agurk. Uansett, disse små sandwitchene er ypperlige til fingermat. Stabl dem opp i små pyramider, og server dem sammen med en iskald Dry martini
Engelsk "agurk" sandwich
10 skiver hvit logg pr fyllalternativ
Smør
Fyll 1
2 harkokte egg
1 pakke majones
1 agurk, høvlet i tynne skiver
Hakk eggene godt, bland dem sammen med majonesen. Dekk fyllet med et tynt lag agurk. Avslutt med en skive loff. Klem skivene litt sammen, skjær av "skorpene", del så sandwichen i fire trekanter.
Fyll 2
5 store skiver røkelaks
1 pakke philadelphiaost eller snøfrisk
Fersk Dill
Rør sammen Philadelphiaosten og dillen til en glatt røre. Smør et lag med osteplandingen på skivene, legg på laks, og avslutt med en loffskive. Skjær av "skorpene" og del sandwichen i fire trekanter
Fyll 3
1 pakke snøfrisk
9 redikker
Hakk redikken fint opp, ha dem sammen med osten, rør det glatt. Smør loffskivene, fjærn "skorpene" del dei fire trekanter.
Fyll 4
1 pakke philadelphiaost
1 agurk
2 ss creme fraishe
Salt
Hvit pepper
Del agurken i to på langs, fjern frøene med en teskje. Finhakk agurken, ha dette sammen med ost, creme fraice og krydder i en bolle. Rør til en glatt blanding. Smør skivene, avslutt med en loggskive. Skjær av "skorpene", del sandwichene i fire trekanter.
Stabl "sandwichene" pent på fat, sett dem ut på strategiske steder.
Hvor dry en Dry martini skal være strides de lærde om. Alt fra å ha vermuten i drinken, til ringe til en kompis som åpner flaska over telefonen anses som rett. Jeg tror det eneste som gjelder er egen smak. Dette er hvordan jeg liker den.
6 cl gin ( f.eks Bombay saphire)
1cl Vermuth ( Noilly Prat)
3 grønne oliven, avrente festet til en coctail pinne
1 twist med siteon
Is
1 coctailglass
Fyll coctailglasset med is, det er viktig å få glasset så kald som mulig. Viss du har muligheten så har du dem i fryseren. Fyll et røreglass, eller en shaker, med is. Hell over Vermuthen og rør godt. Bruk en sil,slik at isen blir igjen, hell av Vermuthen Ha ginen i røreglasse og rør godt. Hell isen ut av glasset, hell i ginen, knekk siteontwisten over og slepp resten i glasset. Punt med oliven, server
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar