fredag, november 18, 2011

IN SOUP WE TRUST
Det er noen ting det står større respekt av en andre , en av dem er å ta sats og satse på å åpne egen restaurant. Dette krever en kombinasjon av talent både på kjøkkenet og regnskapsføring som kan skremme vannet av de fleste av oss. I Torgata 18b kjenner jeg noen som har turt å ta dette spranget.
For en litt over en måned siden kastet Ole Bjørn Sundsdal, Markus Storm Dalseg, Peder Trysnes og Espen Hagestrand seg ut i dette, som bare kan kalles et virkelig helhjertet forsøk på å tilføre Oslo noe nytt. LOKK er intet mindre enn et suppekjøkken, med fokus på det gode måltidet og ikke minst den gode suppen. Olje Bjørn, Markus, Peder og Espen forsøker å kombinere troen på gode råvarer, gormetkjøkkenet, og sine erfaringer fra blant annet Grefsenkollen og Parkteatret med  et levelig prisnivå for de fleste av oss. 

 
I tillegg til å ha middags- og kveldsservering vil jeg hevde at LOKK forsøker, og ønsker, å gå i strupen på den erkenorske matpakken. For la oss være ærlige, de fleste av oss spiser fortsatt en eller annen versjon av denne.  LOKK sine kokker mener at du, jeg, vi bør unne oss mer enn bare tre brødskiver, stablet og pakket i papir, vi bør unne oss en varm lunsj, en god lunsj og ikke mins en skikkelig lunsj. Jeg kunne ikke være mer enig.


Gutta på kjøkkenet har et  fokus på supper, og løfter disse til nye høyder, men de kan så mye mer. Ved siden av suppene finner man også et lite men glimrende utvalg av andre retter både av kjøtt, fisk og grønnsaker.

Nå hørers det ut som LOKK kun kan hjelpe deg viss du er sulten, det er ikke den hele og fulle sannhet. Espen er ikke kokk, det gjør ikke hans plass mindre viktig. Espen er trygt plassert i baren der han guider deg vennlig, høfflig ( men bestemt) til det du bør ha i glasset. Jeg er en konservativ drink drikker. jeg liker min Gimlet, det har jeg aldri lagt skjul på. Espen har gitt meg den beste grunn, og tungt veiende argument for  å prøve noe nytt: "Bjarne, du må vente til jeg har fått lagd min egen lime-cordial, men du bør prøve Husets gammeldagslige akkevittdrikk". Det er ikke annet å si enn at Espen vet hva han prater om , og ikke minst driver med. Den var god. 

Dette innlegget har vært en lovprisning til LOKK, og gutta der, og jeg vet at jeg er partisk. Jeg kjenner dem, men jeg sikker på at du vil ha en god opplevelse, og ikke minst nyte et godt utvalg av god mat  og drikke viss du velger å besøker dem.

LOKK holder til i Torggata 18b, inngang Badsuegata vis avis Rockefeller
Adresse: Torrgata 18b, 0181 Oslo
Telefon: 22112288
Åpent til: 0300
Åpningstider:     man - tor 11:00 til 01:00
                             fre:             11:00 til 03:00
                             lør:             12:00 til 03:00
Ps. Jeg har fritt og freidig lånt bildene fra LOKKsin Facebook-profil.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hei, skulle gjerne ha invitert dere til en boklansering for Fristende lavkarbo i morgen. Send meg gjerne en mail på schei@gambit.no så får dere praktisk info.

Marte / for Lille Måne forlag

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...