Det er utrolig hvor lite man trenger for å lage en god suppe, som gleder ganen. Friske urter og grønnsaker fra hagen, samt fra den lokale grønnsakehandleren, sammen med cannellinibønner legger en god base. Men det som løfter suppa til de store høyder er god (kylling)kraft.
Bønnesuppe med urter
4 ss olivenolje
4 løk finhakket
400 g selleristang,
skaåret i tynne skiver
2 liter grønnsak-
eller kyllingbuljong
800 g kokte, hvite
bønner, f.eks cannellini
7 dl
bladpersille, grovhakket
20 basilikumblader,
finhakket
21/2 dl lettrømme
20 mynteblader,
finhakket
Brød med sprø skorpe
Varm oljen i en stor
kjele på middels varme. Ha i løk, og selleri, og stek til løken er mør og
blank. Hell på grønnsakkraft og hvite bønner, og la dem småkoke i en halv time.
Rett før serveringen
tilsetter du persille og basilikum, Kok opp i et minutt til, og øs deretter
suppa opp i fire suppetalerkner. Legg på en klatt rømme, og dryss over hakket
mynte. Server med tykke skiver brød med sprø skorpe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar