fredag, september 16, 2011

Kraft og glede


Det er utrolig hvor lite man trenger for å lage en god suppe, som gleder ganen. Friske urter og grønnsaker fra hagen, samt fra den lokale grønnsakehandleren, sammen med cannellinibønner legger en god base. Men det som løfter suppa til de store høyder er god (kylling)kraft.


Bønnesuppe med urter
4 ss olivenolje
4 løk finhakket
400 g selleristang, skaåret i tynne skiver
2 liter grønnsak- eller kyllingbuljong
800 g kokte, hvite bønner, f.eks cannellini
7 dl bladpersille, grovhakket
20 basilikumblader, finhakket
21/2 dl lettrømme
20 mynteblader, finhakket
Brød med sprø skorpe

Varm oljen i en stor kjele på middels varme. Ha i løk, og selleri, og stek til løken er mør og blank. Hell på grønnsakkraft og hvite bønner, og la dem småkoke i en halv time.

Rett før serveringen tilsetter du persille og basilikum, Kok opp i et minutt til, og øs deretter suppa opp i fire suppetalerkner. Legg på en klatt rømme, og dryss over hakket mynte. Server med tykke skiver brød med sprø skorpe.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...