tirsdag, september 20, 2011

Klippet ned ved anklen


En av utfordringene med vårt forhold til lammelår i Norge er at vi heldigvis mener at de skal være hele. Ulempen med dette er at det til tider kan være en utfordring å få tak i skank. Heldigvis kan jeg nesten alltid stole på den lokale slakteren på Grønland for å sikre meg en par av disse godbitene som er klippet av ved ankelen. 

Lammeskank med pastinakk, sitron og urter
4 rødløk, delt i båter
6 fedd hvitløk, finsnittet
4 kvister timian
4 lammeskanker, ca 1,2 kg
1 stor pastinakk, skrelt
8 salvieblader
Salt og pepper
21/2 sdl kalvefond
1 ss små kapers
1 fedd hvitløk, knust
Revet skall av 1 sitron
Ca. 21/2 dl bladpersille

Lag en seng av rødløk, hvitløk og timian i en dyp ildfast from. Legg lammeskankene oppå med pastinakk og salvieblader på toppen. Dryss på riklig med salt og pepper. Hell kalvekraft på, legg på lokk eller folie, og stek lammeskankene i ovnen ved 200 grader i ca 1 time. Ta av lokket, og stek dem i ytterlige ca 30 minutter, til kjøttet løsner fra beina.

Gremolata: Bland og finhakk kapers, hvitløk, sitronskall og persille med skarp kniv på en fjel. Dryss gremolataen over lammeskanken over server. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...