En av utfordringene med vårt forhold til lammelår i Norge er at vi heldigvis mener at de skal være hele. Ulempen med dette er at det til tider kan være en utfordring å få tak i skank. Heldigvis kan jeg nesten alltid stole på den lokale slakteren på Grønland for å sikre meg en par av disse godbitene som er klippet av ved ankelen.
4 rødløk, delt i
båter
6 fedd hvitløk,
finsnittet
4 kvister timian
4 lammeskanker, ca
1,2 kg
1 stor pastinakk,
skrelt
8 salvieblader
Salt og pepper
21/2 sdl kalvefond
1 ss små kapers
1 fedd hvitløk,
knust
Revet skall av 1
sitron
Ca. 21/2 dl
bladpersille
Lag en seng av
rødløk, hvitløk og timian i en dyp ildfast from. Legg lammeskankene oppå med
pastinakk og salvieblader på toppen. Dryss på riklig med salt og pepper. Hell
kalvekraft på, legg på lokk eller folie, og stek lammeskankene i ovnen ved 200
grader i ca 1 time. Ta av lokket, og stek dem i ytterlige ca 30 minutter, til
kjøttet løsner fra beina.
Gremolata: Bland og
finhakk kapers, hvitløk, sitronskall og persille med skarp kniv på en fjel.
Dryss gremolataen over lammeskanken over server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar