torsdag, september 22, 2011

En "blodig" torsdag



Noen dager trenger man ikke et fancy måltid, man trenger bare noe som er godt og enkelt. På slike dager er tingen tomatsuppe

En liten tomatsuppe
2 ss olivenolje
1 medium løk, finhakket
1 fedd hvitløk, knust og hakket
1 ts chiliflak
1 ts tomatpure
500 g Plommetomat, flådd og grovhakket
4 dl grønnsaksbuljong, eller kyllingbuljong
1 liten bunt timian
salt og pepper
Creme fraiche

Varm olivenoljen i en kjele. Tilsett hvitløk og løk, stek til løken er gyllen. Tilsett plommetomat, tomatpure chiliflak og buljong. Koke opp, og la det hele småkoke i 30 minutter, rør av og til. Tilsett timian, og smak til med  salt og pepper. Trekk gryta av varmen og la den stå å kjøle i 5 minutter

Fin fram en finmasket sil, og ha denne over en stor bolle, sett dette til side for øyeblikket. Ta hell tomatsuppa over i en blender/foodprocesor og kjør til det bli en fin og glatt pure. Hel den purerte suppe over i sila, bruk en slikkepott til p knuse eventuelle større biter og press dem i gjennom.. Kontroller smaken, tilsett mer salt og pepper viss det er nødvendig

Hell suppa tilbake i gryta og varm opp på medium varme til suppa er varm. Topp hver posjon  suppe med en skje creme fraiche

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...