Noen dager trenger man ikke et fancy måltid, man trenger bare noe som er godt og enkelt. På slike dager er tingen tomatsuppe
2 ss olivenolje
1 medium løk, finhakket
1 fedd hvitløk, knust og hakket
1 ts chiliflak
1 ts tomatpure
500 g Plommetomat, flådd og grovhakket
4 dl grønnsaksbuljong, eller kyllingbuljong
1 liten bunt timian
salt og pepper
Creme fraiche
Varm olivenoljen i en kjele. Tilsett hvitløk og løk, stek til løken er gyllen. Tilsett plommetomat, tomatpure chiliflak og buljong. Koke opp, og la det hele småkoke i 30 minutter, rør av og til. Tilsett timian, og smak til med salt og pepper. Trekk gryta av varmen og la den stå å kjøle i 5 minutter
Fin fram en finmasket sil, og ha denne over en stor bolle, sett dette til side for øyeblikket. Ta hell tomatsuppa over i en blender/foodprocesor og kjør til det bli en fin og glatt pure. Hel den purerte suppe over i sila, bruk en slikkepott til p knuse eventuelle større biter og press dem i gjennom.. Kontroller smaken, tilsett mer salt og pepper viss det er nødvendig
Hell suppa tilbake i gryta og varm opp på medium varme til suppa er varm. Topp hver posjon suppe med en skje creme fraiche
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar