En god
lørdagsfrokost kan være så mangt. For min del så er det to ting som alltid må
være til stede og det er ferske aviser og nytrukket kaffe. Det er likevel ikke
til å komme unna at man også må ha noe mat i tillegg, og hva er vel et bedre
følge til aviser og nytrukket kaffe en frokostpannekaker med bacon og
lønnesirup.
Amerikanske frokostpannekaker
30 g (2ss) usaltet
smør
225 g hvetemel
2 ts bakepulver,
toppede
1 ts sukker
3 dl helmelk
2 egg
Sprøstekt bacon og lønnesirup
Smelt smøret og sett
det tilside til avkjøling mens du
fortsetter med resten av røren. Mål opp og tilsett bakepulveret, sukkeret og
salt i en bolle. Sør godt sammen.
Mål opp melken i et
litermål, visp inn eggene og det lett avkjøltet smøret og hell blandingen i
muggen med de tørre ingrediensene mens du visper. Eller bland alt i en
foodprosecor
Varm opp takke eller
en stekepanne med slippbelegg, ha i en liten smørklatt og begynn å steke. Hell
bare litt røre rett fra muggen, drøyt 1/2 sl, slik at du får runde kaker med
diameter på ca 10 cm. Når det begynner å danne seg bobler på overflaten snur du
pannekakene og steker dem i maks et par minutter på den andre siden.
Server pannekakene
med bacon, lønnesirup, kaffe og appelsinjuice.
1 kommentar:
Nam, nam! Lekker frokost!
Legg inn en kommentar