lørdag, september 17, 2011

En amerikaner til frokostEn god lørdagsfrokost kan være så mangt. For min del så er det to ting som alltid må være til stede og det er ferske aviser og nytrukket kaffe. Det er likevel ikke til å komme unna at man også må ha noe mat i tillegg, og hva er vel et bedre følge til aviser og nytrukket kaffe en frokostpannekaker med bacon og lønnesirup.

Amerikanske frokostpannekaker
30 g (2ss) usaltet smør
225 g hvetemel
2 ts bakepulver, toppede
1 ts sukker
3 dl helmelk
2 egg

Sprøstekt bacon  og lønnesirup

Smelt smøret og sett det tilside til avkjøling mens  du fortsetter med resten av røren. Mål opp og tilsett bakepulveret, sukkeret og salt i en bolle. Sør godt sammen.
Mål opp melken i et litermål, visp inn eggene og det lett avkjøltet smøret og hell blandingen i muggen med de tørre ingrediensene mens du visper. Eller bland alt i en foodprosecor

Varm opp takke eller en stekepanne med slippbelegg, ha i en liten smørklatt og begynn å steke. Hell bare litt røre rett fra muggen, drøyt 1/2 sl, slik at du får runde kaker med diameter på ca 10 cm. Når det begynner å danne seg bobler på overflaten snur du pannekakene og steker dem i maks et par minutter på  den andre siden.

Server pannekakene med bacon, lønnesirup, kaffe og appelsinjuice.

1 kommentar:

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Nam, nam! Lekker frokost!

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...