mandag, mai 02, 2011

Tid? Må vi spare tid?


Dagens Aftenposten  om ferdig oppskåret grønnsaker får meg bare til å tenke på en av favorittbøkene mine i oppveksten, nemlig Momo, eller kampen om tiden. De grå herrene er blant oss, og vi bryr oss ikke.
"Hvordan fungerer  systemet ?"

Mannen i gråt sine tynne lepper kruset seg til et  smil. "Ikke bekymre deg, vil vi ta vare på det. Du kan slappe helt av , vil vi ikke forlegge et eneste sekund av tiden du sparer. Du vil raskt finne ut at du ikke har et eneste et til  overs."

"Du vet da hvordan du skal spare tid, min herre?  Arbeid raskere,  hold deg til det essensielle. Bruk kun femten minutter på hver kunde, i stedet for den vanlige halvtimen, unngå å kaste bort tid på  samtaler. Reduser time du tilbringer med din mor til det halve. Enda bedre, plasser henne i et fint, billig alershjemm, der noen andre kan se etter henne .  Bli kvitt den ubrukelige undulaten . Se Miss Daria annenhver uke ikke hver uke, hvis det i det hele tatt.  Fremfor alt, ikke sløse bort så mye av din dyrebare tid på sang, lesing, eller hobby aktiviteter med dine såkalte venner . Forresten,  jeg vil også råde deg til å få deg en veldig nøyaktig klokke på veggen slik at du kan ta tiden  pål ærlingen din ned  til nærmeste minutt."

Mennene i grått har en forbløffende evne til å gjøre seg så lite synlig at du enten overser dem eller glemmer at du  noen gang så dem ... Siden ingen legger merke til dem, stopper ingen for å lure på hvor de kom fra, eller faktisk,  kommer fra, for deres antall fortsetter å vokse med hver dag som går.

1 kommentar:

AgS sa...

Minnene strømmer på. Først leste jeg Den uendelige historien, så kom Momo som en naturlig følge etter den. Virkelig god sammenligningen faktisk. Det er mange tidstyver om dagen, og flere og flere blir det ja....

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...