tirsdag, april 26, 2011

Hva kom først? Høna eller egget.

Hvem bryr seg, egentlig? For innimellom er det en ting som er sikkert, det er kylling.



Grytestekt kylling
1 kg kylling
4 ss olivenolje
1 løk, hakket
1 gulrot, hakket
1 stilk stangselleri, hakket
1 kvast rosmarin
Salt og pepper
Smørdampede gulrøtter til servering

Dryss salt og pepper inni skroget på kyllingen, og bind den opp med hyssing. Varm oljen i en gryte, legg i kyllingen og brun den godt på alle sider. Ha i løk, gulrot, stangselleri og  rosmarin, demp varmen og la den surre under omrøringen over lav varme i 10 minutter. Salte lett, og la kyllingen steke under lokk i 40 - 50 minutter, til kjøttet er mørt og gjennomstekt. Tilsett eventuelt litt kokende vann  hvis det koker tørt i gryta. Ta opp kyllingen, klipp av hyssingen, og server den med smørdampede gulrøtter

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...