onsdag, november 24, 2010

Gulerot på ville veier? En klassiker på en ny måte.

Det som er viktig å huske på med denne oppskriften av blandningen ikke blir så fast  som andre gnocchioppskrifter- Pass derfor på  å ha et lett meldryss på bakebordet, og sørg hele tiden for å ha mel på fingertuppene mens du former gnocchiene


Krydret gulrot og fetagnocchi
1 kg gulrot, skåret i store stykker
200 g fetaost, smuldret
280 g hvetemel
1/4 ts revet muskatnøtt
1/4 ts garam masala
1 egg, lett sammenvispet

Myntefløtesaus
30 g smør
2 fedd hvitløk, knust
2 vårløk i skover
21/2 dl kremfløte
2 ss frisl mynte, strimlet

Kok gulroten til den er mør. Sil av og la dem avkjøle seg før du har dem i kjøkkenmaskinen. Mens maskinen går blander du inn fetaosten. La maskinen gå til det er blitt en jevn masse. Ha massen over i en bolle. Rør inn siktet mel, krydder og egget. Elt til en smidig deig

H a litt mel på fingertyppene. Ta 1 ts av blandingen av gangen, og form dem til flate rundinger, gjenta til du er tom for blanding.   Kok opp en stor gryte med saltet vann. Ha den ferdige Gnocchien oppi og la dem koke i 2 minutter, eller til de flyter opp til overflaten, Legg Gnocchiene på varme serverings tallerkener med husleiv

Myntesausen tilberedes ved først å smelte smøret i en stekepanne. Så tilsettes hvitløk og vårløk. Stek over middelsvarme i tre minutter, eller til hvitløken er myk og gyllen. Tilsett kremfløte, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i tre minutter, eller til fløten tykner. Ta panna av pannen, rør inn mynte, og hell over gnocchien

lørdag, november 20, 2010

En italiensk ørret, med fransk navn


Hvordan det kan ha seg at en italiensk rett kan ha navn etter et fransk landområde? Her er det snakk om mye historie, og ikke minst mye knotete slektskap i europeiske kongehus. Uansett så Trotta alla Provencale som Provencalsk ørret kan kalles viss du ønsker å være litt sør europeisk av deg, en meget god middag.

3 poteter, skrelt, i skiver
3,5 dl tørr hvitvin
6 ss olivenolje
4 tomater, flådd og hakket
1 rød paprika, delt i to, uten frø, i strimler
50 g smør
4 ørret ( porsjonfisk), renset
100 g svarte oliven, uten stein
Salt og pepper

Forvell potetskivene i 10 minutter i 5 dl vann og all vinen. La dem renne av seg, og krydre med salt og pepper. Varm 4 ss olovenolje i en stekepanne, ha i potetskivene, og la med steke til de er møre. Snu skivene etter behov.

Ha tomater og paprika i hver sin lille kjele, og varm forsiktig opp uten å tilsette olje eller fett. Fordel smøret mellom de to kjelene.

Skjære noen skrå snitt i sidene på ørretene. Varm resten av olivenoljen i en stekepanne over middelsvarme , og stek ørreten  5 - 10 minutter på hver side. Ta fisken av panna med en hullsleiv.

Øs tomatene på et varmt fat, legg ørretene midt på, og lett poteter , oliven og paprika rundt

fredag, november 19, 2010

Nye runder med fisk: Røkt sild med grapefrukt


En liten italiensk sak, som jeg egentlig tror er mer forett enn hovedrett.  på italiensk kalt Aringhe al pompelmo

Saft av 1 grapefrukt, silt
Saft av 1 sitron, silt
4 ss olivenolje
1/2 ts urtesennep
1 fennikelknoll i tynne skiver
8 røkte sild, flådd og filitert
1 ts hakket frisk dill
Salt og pepper

Bland grapefruktsaft, sitronsaft, olivenolje og sennep i en bolle, ogkrydre med salt og pepper. Legg fennikelskivene i en form med høye kanter. Fordel sildefiletene oppå, drypp grapefruktsausene over, og dryss dill over. Sett formen til marinering i kjøleskapet i 15minutter før servering.

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...