Hvordan det kan ha seg at en italiensk rett kan ha navn etter et fransk landområde? Her er det snakk om mye historie, og ikke minst mye knotete slektskap i europeiske kongehus. Uansett så Trotta alla Provencale som Provencalsk ørret kan kalles viss du ønsker å være litt sør europeisk av deg, en meget god middag.
3 poteter, skrelt, i skiver
3,5 dl tørr hvitvin
6 ss olivenolje
4 tomater, flådd og hakket
1 rød paprika, delt i to, uten frø, i strimler
50 g smør
4 ørret ( porsjonfisk), renset
100 g svarte oliven, uten stein
Salt og pepper
Forvell potetskivene i 10 minutter i 5 dl vann og all vinen. La dem renne av seg, og krydre med salt og pepper. Varm 4 ss olovenolje i en stekepanne, ha i potetskivene, og la med steke til de er møre. Snu skivene etter behov.
Ha tomater og paprika i hver sin lille kjele, og varm forsiktig opp uten å tilsette olje eller fett. Fordel smøret mellom de to kjelene.
Skjære noen skrå snitt i sidene på ørretene. Varm resten av olivenoljen i en stekepanne over middelsvarme , og stek ørreten 5 - 10 minutter på hver side. Ta fisken av panna med en hullsleiv.
Øs tomatene på et varmt fat, legg ørretene midt på, og lett poteter , oliven og paprika rundt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar