lørdag, november 20, 2010

En italiensk ørret, med fransk navn


Hvordan det kan ha seg at en italiensk rett kan ha navn etter et fransk landområde? Her er det snakk om mye historie, og ikke minst mye knotete slektskap i europeiske kongehus. Uansett så Trotta alla Provencale som Provencalsk ørret kan kalles viss du ønsker å være litt sør europeisk av deg, en meget god middag.

3 poteter, skrelt, i skiver
3,5 dl tørr hvitvin
6 ss olivenolje
4 tomater, flådd og hakket
1 rød paprika, delt i to, uten frø, i strimler
50 g smør
4 ørret ( porsjonfisk), renset
100 g svarte oliven, uten stein
Salt og pepper

Forvell potetskivene i 10 minutter i 5 dl vann og all vinen. La dem renne av seg, og krydre med salt og pepper. Varm 4 ss olovenolje i en stekepanne, ha i potetskivene, og la med steke til de er møre. Snu skivene etter behov.

Ha tomater og paprika i hver sin lille kjele, og varm forsiktig opp uten å tilsette olje eller fett. Fordel smøret mellom de to kjelene.

Skjære noen skrå snitt i sidene på ørretene. Varm resten av olivenoljen i en stekepanne over middelsvarme , og stek ørreten  5 - 10 minutter på hver side. Ta fisken av panna med en hullsleiv.

Øs tomatene på et varmt fat, legg ørretene midt på, og lett poteter , oliven og paprika rundt

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...