1 lettsaltet tunge av okse, ca 1,3 kg
Til lake
vann
10 pepperkorn
1 løk
1 gulrot
1 purre
Fyll på med kaldt vann over tungen så den dekkes. Kok opp og la det koke ca. 5 minutter. Hell av alt vannet. Fyll på på friskt vann så det dekker, kok opp igjen og skum av.
Tilsett pepper og rensede grønnsaker. La tungen koke ved svak varme 2 ½ - 3 timer. For kraftig koking vil gjøre tungen tørr og kraften grumsete. Flå tungen mens den er varm. Avkjøl den i kraften.
Server kald med litt sennep til.
Tilsett pepper og rensede grønnsaker. La tungen koke ved svak varme 2 ½ - 3 timer. For kraftig koking vil gjøre tungen tørr og kraften grumsete. Flå tungen mens den er varm. Avkjøl den i kraften.
Server kald med litt sennep til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar