søndag, april 25, 2010

En lat søndag

Siden dette er en søndag, som bærer litt preg av at årets første rekemåltid snek seg ut de seine, eventuelt, tidlige timer i går er en kyllingform som virkelig løfter en daff dag til de riktige høyder det eneste rette.

Sprø og klissne kyllinglår med knuste nypoteter og tomater
800 g nypoteter, skrubbet
Havsalt og nymalt pepper
12 kyllinglår, utbeinet, men med skinnet på
600 g cherrytomater
En bunt fersk oregano
Extra vergine olivenolje
Rødvinseddik

Sett ovnen på 200 grader. Kok potetene i lettsaltet vann. Del hvert kyllinglår i tre på langs, og legg dem i en bolle. Gni kyllingbitene inn med olivenolje, dryss på salt og pepper, og vend på dem. Sett en stor stekepanne, så stor at alle kyllingbitene får plass på et lag, på varmen og stek med skinnsiden ned. Har du ikke en stor nok stekepanne kan du godt steike kjøttet i to runder. Skak på pannen av og til, og stek kjøttet i 10 minutter eller så, til det er nesten gjennomstekt. Legg det i en ildfast form med en hullsleiv.

Snitt tomatene med en skarp kniv. Legg dem i en bolle og slå kokende vann over. La dem stå et minutt eller så. La dem renne av, og når de er kalde nok til at du kan ta i dem, trekker du av skinnet. Du er ikke  nødt til å ta av skinnet, men det gjør tomatene blir søtere og deiligere når de er ferdig, o gden intense tomatsmaken blir lettere sugd opp av potetene. Nå skulle potetene være kokrt. La dem renne av i et dørslag, deretter knuser du dem lett ved å klemme dem ned med tommelen

Støt mesteparten av oreganoen i en morter med en klype salt. Ha i 4 spiseskjeer extra virgine olivenolje, en god sprut rødvinseddik og litt pepper, og støt en stund til. Hell det over kyllingkjøttet sammen med potetene, tomatene  og resten  av oreganobladene. Bland alt sammen forsiktig, og fordel  det utover en passe stor ildfast form i ett lag. Stek dem i ovnen i 40 minutter, til det e rgyllent.

Nydelig til rucolasalat med litt sitronsaft og olivenolje -  pluss et godt glass hvitvin

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...