fredag, februar 05, 2010

Nye veier med gulrot

Risotto er og blir er en vinner, det metter og smaker godt. I tillegg er det rett å slett ganske så enkelt å lage. Den siste risottoen jeg lagde var grønn, så i dag tenkte jeg det var på sin plass å følge opp fargetemaet. Derfor er det gul risotto, bedre kjent som Gulrotrisotto, som er tingen

Gulrotrisotto

Ca 1 liter med grønnsakskraft eller buljong
4 gulrøtter, helst nye, i biter
13/4 dl med hvitvin, eller grønnsakskraft
50 g smør
1 liten løk, hakket
350 g risottoris
50 g revet emmentaler eller sveitserost
2 ss fløte
Salt og pepper


Kok opp kraften i en kjele. Ha samtidig i gulrøtter og vin eller kraft i en hurtigmisker og kjør til det er helt finhakket. Smelt smøret i en annen kjele og tilsett løken. La den frese på svak varme i ca 5 minutter. Til sett gulrotblandingen og kok opp under omrøring. Rør inn risen. Tilsett en øse varm kraft og kok opp under omrøring til kraften er absobert. Fortsett å tilsette kraft, en øse av gangen og la det koke under omrøring til risen er mør. Det tar 18 - 20 minutter. Når risen nesten er ferdig kokt, smaker du til med salt og pepper og vender inn emmentaleren og fløte. Trekk kjelen til side og la risottoen stå og hvile under lokk i 2 minutter før servering

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...