søndag, januar 17, 2010

Rot med lime

Slapp søndag i dag, sett på gamle krigsfilmer og sløva. Så i dag blir det bare en rask oppskrift på Thailam med lime.

En liten utfordring i denne oppskrifta er at den første setningen er bortimot uforståelig. Hva som er ment med "Riv skallet fra tre lime og press saften av resten" er vanskelig å si. Skal man ta skallet av tre lime og saften fra de tre andre, eller skal man ta saften fra alle seks. Jeg tror at du ikke trenger saft fra seks lime, det smakte godt men ble syrlig. Det kan godt være at du kommer i mål med tre eller fire lime.


Thailam med lime

6 lime
2 ts palmesukker eller brunt sukker
1/2 rød chili, finhakket
1 ss fiskesaus
400 g renskåret lammekjøtt, i biter
2 ss peanøttolje
4 sjalottløk, finhakket
1 bunt koriander, hakket
Mynteblader
1 dl peanøtter, grovhakket

Riv skallet fra tre lime og press saften av resten. Bland limeskall og saft med sukker, chili og fiskesaus. Rør til sukkeret er oppløst. Varm litt peanøttolje i en wok. Stek kjøttet til det har fått farge på alle sider. Hold det varmt. Skjær kjøttet i tynne skiver, og bland det i limedressingen


Fordel blandingen i fire boller. Ha sjalottløk, urter og peanøtter over og server med ris

4 kommentarer:

pepperkverna sa...

Hei, så flott blogg du har! Håper det er greit at jeg linker tli deg? Hege

Bjarne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Stuertsyndromet sa...

Det var trivelig, det må du bare gjøre.

Alt godt sa...

Det ville jo vere direkte uøkonomisk å kaste dei limane som du hadde rive skalet av. Så eg trur nok det er tenkt at ein skal ha saft av seks lime. Eg er einig i at det høyrest ut til å vere i syrlegaste laget.

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...