En morsom liten oppskrift på hermetiserte klementiner. Passer godt sammen med ferskost, laken er god sammen til fruktsalat.
Klementiner i sukkerlake
1 kg usrøytede klementiner
250 g sukker
1 liter vann
Gjør klar glassene: Vask dem grundig, skyll dem og kok opp en stor kjele vann. Sett glassene oppi kjelen og la dem stp i kokende vann i 10 minutter. La dem renne av seg på et kjøkkenhåndkle.
Vask klementinene. Legg dem i en kjele fylt med kaldt van, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i ca 12 minutter og la frukten renne av.
Hell sukker og vann ien tykkbundet kjele og varm langsomt opp. Tilsett klementiner og la det småkoke i ca 30 minutter. Ta opp klementinene og la dem renne av.
Legg klementinene i glassene og hell over sukkerlaken, lukk glassene hermetisk og plasser dem i en stor kjele fylt med vann. Kok opp og la det koke i 15 minutter. La deretter glassene stå og bli kalde i kjelen. Oppbevares på et kjølig og mørkt sted.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar