torsdag, januar 21, 2010

Syltetøy og marmelade del 1: Appelsinmarmelade

Siden jeg ikke skal være så mye hjemme de neste dagene kommer det ikke til å komme noen ukesmeny før på mandag. I stedet så kommer det noen små oppskrifter på litt forskjellig. Først ut er en liten oppskrift på appelsinmarmelade


Appelsinmarmelade

Ingredienser:
2 kg appelsin
2 stk sitron
1 l vann
1 stk kanelstang
1 ¾ kg sukker
Fremgangsmåte:
Om du ønsker kan du bytte ut kanelstang med
vaniljestang .

Børst og vask appelsinene og sitronene veldig godt. Får du tak i bitre appelsiner, så er det fint. Skjær appelsinene og sitronene i to på langs og så i to på langs en gang til. Skjær frukten i tynne skiver på tvers. Ta vare på steinene og legg dem i en gaspose.

Ha alt ( appelsin,sitron og sukker) i en stor kjele og hell på vann. Legg i kanelstangen. La alt koke under lokk ca. 1 time.


Ta marmeladen over på rengjorte glass . Oppbevar mørkt og kjølig.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...